...::: TIM ROSE :::

Tim Rose is geboren in Illinois maar opgegroeid in de staat New York. Hij begon zijn carrière als poppenmaker en -speler bij de Jim Henson Company, waar hij werkte aan The Muppet Show en Sesame Street (Sesamstraat). Ook werkte hij aan diverse films, zoals The Great Muppet Caper, The Dark Crystal (onder andere als Treasurer Skeksis), Labyrinth en Muppet’s Christmas Carol.

Toen de produktie van Fraggle Rock (de Freggels) begon was er geen grote rol voor Rose weggelegd. Hij nam daarom ontslag. Niet lang daarna kreeg hij een telefoontje van Mike McCormick die werkte aan de preproductie van Return of the Jedi. Door een blessure was hij niet in staat Sy Snootles te bedienen, en Rose werd gevraagd zijn taak over te nemen.

Tevens was hij samen met Mike Quinn verantwoordelijk voor Admiral Ackbar, en wekte hij Salacious Crumb tot leven. Deze was oorspronkelijk alleen een figuur op de achtergrond, maar door toedoen van Rose werd het de lieveling van de crew en werd zijn rol groter gemaakt.

Enkele andere films en televisieseries waar Tim Rose aan meewerkte zijn Teenage Mutant Ninja Turtles, Fierce Creatures, Spitting Image en maakte hij de hoofden van de Teletubbies.

Tim Rose zal tijdens de Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden.