Diorama’s van eigen bodem

Vanuit de Star Wars fan community word je vaak verrast door de mate van creativiteit en professionaliteit. Soms leidt het er zelfs toe dat fans een baan krijgen aangeboden om mee te werken aan de films, zoals het geval was met twee Britse Astromech bouwers die mee mochten werken aan The Force Awakens.

Ook in eigen land lopen Star Wars fans rond die prachtige dingen doen en maken. Iemand die zeker in dat rijtje thuishoort is Joost van Jazzinc Dioramas. Hij maakt zijn eigen dromen waar door zeer realistische en gedetailleerde diorama’s te maken gebaseerd op de originele Star Wars-trilogie, speciaal voor de 1 op 6 schaal figuren van Hot Toys, Sideshow Collectibles, Medicom Toys en anderen.

Een ander uniek aspect is dat hij met het ontwerp van zijn diorama’s rekening houdt met de meest populaire kasten en vitrines voor verzamelaars: de IKEA Detolf, Besta en Stuva modellen.

De diorama’s worden in zeer kleine oplage gemaakt door Joost en zijn vader en vallen in een prijsklasse variërend tussen 125 euro tot 450 euro.

Joost zal aanwezig zijn op Echo Base Charity Con 2017, waar je zijn creaties kunt bekijken en waar hij je van alles kan vertellen over hoe de totstandkoming van een diorama in zijn werk gaat. Hieronder kun je enkele voorbeelden zien van zijn diorama’s:

 

Star Wars Diorama - Death Star interior

 

Star Wars Diorama - Tantive IV

 

Star Wars Diorama - Death Star hallway

 

Star Wars Diorama - Emperor Palpatine Throne Room

 

Star Wars Diorama - Tantive IV corridor