FAQ

We ontvangen geregeld veel vragen en de meest voorkomende hebben we hier onder elkaar gezet. We hebben het opgesplitst in de belangrijkste categorieën, dus lees het even goed door. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan contact met ons via ons contactformulier.

 

Wat is Echo Base (Charity) Con?
Echo Base Charity Con is een 100% Star Wars evenement voor en door fans met als doel het bieden van een dag vol entertainment en het inzamelen van geld voor Force for Change – het officiële goede doel van Lucasfilm / Disney.

Waarom heet het event Echo Base?
De naam Echo Base komt uit de film The Empire Strikes Back en werd de naam van de Nederlandse Star Wars-fanclub Echo Base die actief was tussen 2000 en 2004. In die tijd werden drie conventies georganiseerd: in 2001, 2002 en 2003. Logischerwijs werd er voor de naam Echo Base Con(vention) gekozen. De fanclub bestaat niet meer, maar we hebben toch besloten de naam Echo Base Con ook voor deze nieuwe editie te gebruiken.

Door wie wordt Echo Base Charity Con georganiseerd?
Echo Base Charity Con wordt georganiseerd door Stichting Echo Base, die eerder actief was tussen 2000 en 2004. Zie hier voor meer informatie over de stichting.

Waarom staat er Charity in de naam?
Het inzamelen van geld voor een goed doel is altijd een belangrijk aspect van Echo Base Con geweest. Zo ging in 2002 en 2003 de opbrengst naar respectievelijk het KWF en Stichting Doe-Een-Wens. Ook de opbrengst van de 2017-editie gaat naar een goed doel: in samenwerking met Star Wars: Force for Change zal Stichting Echo Base de netto opbrengsten van deze editie doneren aan het levensreddende werk van UNICEF.

Waar en wanneer is Echo Base Charity Con?
Echo Base Charity Con vindt plaats op zaterdag 16 december 2017 van 10:00-19:00 in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht.

Waarom is voor de datum 16 december gekozen?
De datum 16 december is niet toevallig gekozen. Niet alleen draait de nieuwste film, Star Wars: The Last Jedi, vanaf die week in de bioscoop, maar is het tevens 40 jaar geleden dat Star Wars in première ging in de Nederlandse bioscopen (15 december 1977).

Is het event geschikt voor alle leeftijden?
Echo Base Charity Con is een evenement geschikt voor de hele familie! Let bij de screenings in de zaal wel op met mogelijk hard geluid tijdens een filmvertoning.

 

activiteiten echo base charity con

 

Wat kun je doen op Echo Base Charity Con?
Kort gezegd: alles wat met Star Wars te maken heeft vind je op Echo Base Charity Con. Er zijn diverse gasten aanwezig die hebben meegewerkt aan het maken van de films, voor en achter de schermen. Tijdens de panels kun je meer te weten komen over hun ervaringen tijdens het maken van de films. Natuurlijk kun je onze gasten ontmoeten tijdens de meet & greets. Er zijn screenings van diverse (fan)films, in aanwezigheid van de makers. Dankzij fangroepen als de 501st Legion en de R2-D2 Builders Club sta je tijdens het event oog in oog met Stormtroopers, droids, rebellen en andere good & bad guys uit het Star Wars-universum. Of kom zelf verkleed als je favoriete personage! En natuurlijk kun je bij de standhouders terecht voor alle Star Wars-merchandise die je kunt bedenken.

Zijn er signeersessies met de gasten?
Voor bijna al onze gasten zijn er signeersessies gepland. In bijna alle gevallen zijn de handtekeningen tegen betaling. De prijs van deze handtekeningen worden door de gasten bepaald, al streven we er samen met onze gasten naar om deze zo laag mogelijk te houden.

Moet ik iets meenemen om te laten signeren?
Onze gasten beschikken over foto’s die gesigneerd kunnen worden, maar je kunt natuurlijk ook een item van jezelf laten signeren.

Wanneer komt het programma online?
Ons streven is om twee weken voor het evenement het programma te publiceren. In de aanloop daarnaartoe zullen we alle activiteiten bekend gaan maken. Deze vind je terug in ons menu onder [Activiteiten].

Hoe kan ik kaarten kopen?
Kaarten zijn te koop via deze pagina en in de meer dan 450 winkels van Primera. Kijk voor een vestiging bij jou in de buurt op www.primera.nl.

Is het mogelijk om Star Wars: The Last Jedi te bekijken op het evenement?
Een vertoning van The Last Jedi is geen onderdeel van het reguliere programma. Het is natuurlijk mogelijk om tijdens of na het evenement naar een reguliere vertoning van de film te gaan.

 

speys kinepolis jaarbeurs utrecht

 

Is er een mogelijkheid om eten en drinken te kopen?
Jazeker! Tijdens of na Echo Base Charity Con kun je op de begane grond van Kinepolis Jaarbeurs terecht bij Speys voor een heerlijke lunch of diner. Snoep, frisdrank, chips en andere dingen voor de lekkere trek zijn te verkrijgen in de shop van Kinepolis Jaarbeurs op de eerste verdieping.

Mag ik m’n huisdier meenemen?
Nee, huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van Porgs.

Is het evenement rolstoeltoegankelijk?
Jazeker. Kinepolis Jaarbeurs heeft rolstoelplaatsen in elke zaal. Lift en mindervalidentoilet zijn ook aanwezig.

Is er Wi-Fi aanwezig?
Bij Speys kun je gebruik maken van het Wi-Fi netwerk voor gasten.

Kan ik mijn telefoon/camera/laptop opladen?
Ja, bij Speys zijn USB- en stroompunten aanwezig.

Kan ik parkeren bij Kinepolis Jaarbeurs?
Rondom de Jaarbeurs is volop parkeergelegenheid. P1 en P3 zijn het gunstigst gelegen ten opzichte van Kinepolis Jaarbeurs. Bij langer dan 2 uur parkeren kun je gebruik maken van een gereduceerd parkeertarief. Toon je uitrijkaart aan de kassa van Kinepolis Jaarbeurs en ontvang het gereduceerd tarief van € 8,-. Parkeer je minder dan 2 uur dan geldt het reguliere tarief.

Ik heb tickets gekocht via Paylogic, maar heb ze nog niet ontvangen. Wat nu?
Wanneer je twijfelt of je bestelling goed is doorgekomen kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Paylogic door te bellen naar 0900-72956442, of door een mail te sturen naar customerservice@paylogic.com.

 

 

 …Terug naar de hoofdpagina