Panels en films

Op onze main stage “Starkiller Base”  (zaal 12) zullen de gehele dag door diverse panels, Q&A’s en filmvertoningen worden gehouden.

De voorste 20 stoelen in de zaal zijn gereserveerd voor houders van een Vrienden van Echo Base-kaart. Alle andere stoelen zijn vrij beschikbaar, maar let op: vol is vol!

Voor de vertoning van The Last Jedi in zaal 8 geldt dat zitplaatsen gegarandeerd zijn, mits je in het bezit bent van een geldig ticket.

Hieronder vind je een overzicht van de tot nu toe bevestigde panels en screenings:


Remnants of the Order
Panel + filmvertoning | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld (panel Nederlandstalig) | 10:30 | Starkiller Base (zaal 12)
De Star Wars-fanfilm van eigen bodem van de hand van filmmaker Kees van Hattum. De film vertelt het verhaal van Pai, een jong meisje dat samen met haar oom leeft onder de bezetting van de Empire. Haar dagelijkse leven bestaat uit het zoeken naar bruikbare voorwerpen op haar planeet en praten met haar enige vriend (en Stormtrooper) HV over hoe het zou zijn om een TIE fighter piloot te worden. Maar dan verandert haar leven drastisch wanneer ze een voorwerp uit het verleden vindt.

De makers van de film zullen na afloop van de vertoning deelnemen aan een panel. Ook zullen ze gedurende de dag tijdens de conventie aanwezig zijn met een stand waar je onder meer props kunt bekijken en kan zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film.


The Rocketeer
Panel + filmvertoning | Nederlands gesproken | 12:10 | Starkiller Base (zaal 12)
Marc verzamelt al van jongs af aan Star Wars-merchandise. Wat ooit begon als een hobby is uitgegroeid tot een alles overheersende obsessie. Hij struint verzamelbeurzen, winkels en het internet af naar Star Wars-merchandise en zijn huwelijk is mede door zijn obsessie op de klippen gelopen. Op een dag vindt Marc op eBay het ultieme collector’s item: de rocket firing Boba Fett. Terwijl op eBay de biedingen blijven oplopen doet Marc er alles aan om Boba Fett te kunnen aanschaffen. De wanhoop nabij neemt Marc een drastisch besluit, en komt zijn obsessie hem nog erg duur te staan…

De korte film The Rocketeer (2012) is gemaakt door Richard Raaphorst, een Rotterdamse filmmaker die commercials regisseerde, verhalen maakte voor Jackie Chan en werkte aan visuele ontwerpen, onder andere voor Terry Gilliam. Het bekendst werd Richard echter door het regisseren van de speelfilm Frankenstein’s Army die een instant cultklassieker werd.


Designing A Galaxy
Panel  | Engels gesproken | 13:55 | Starkiller Base (zaal 12)
In het panel “Designing A Galaxy” komen Jake Lunt Davies en Martin Rezard aan het woord.

Jake en Martin zijn beide werkzaam in het Creature Concept Design team van Lucasfilm en hebben onder meer voor The Force Awakens, Rogue One en The Last Jedi diverse ontwerpen gemaakt. Zo is Jake verantwoordelijk voor BB-8, de speeder van Rey, Ello Asty (The Force Awakens), Pao (Rogue One) en de Porgs (The Last Jedi) en ontwierp èn maakte Martin Admiral Raddus voor Rogue One. Eerder leverde Martin al bijdrages aan Attack of the Clones en Revenge of the Sith.

In het panel komen beide heren uitgebreid aan het woord over hun carrière en hoe ze terecht zijn gekomen in het creature-team van Star Wars. Nauurlijk kun je hierbij ook je eigen vragen stellen.


Star Wars: The Force Awakens
Filmvertoning | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | 15:30 | Starkiller Base (zaal 12)
Wanneer Kylo Ren en de sinistere First Order uit de as van het Keizerrijk herrijzen, is Luke Skywalker vermist terwijl het sterrenstelsel hem het hardst nodig heeft. Het is aan Rey, een wrakverzamelaar uit de woestijn, en Finn, een voormalig Stormtrooper, om de krachten te bundelen met Han Solo en Chewbacca in een wanhopige zoektocht naar de enige hoop om vrede te brengen in het sterrenstelsel.

Beleef Star Wars: The Force Awakens nog éénmaal op het grote doek in deze exclusieve vertoning van Star Wars: The Force Awakens op het grootste bioscoopscherm van de Randstad!


Star Wars: The Last Jedi
Speciale filmvertoning | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | 18:30 | Ahch-To (zaal 8)
Een zeer speciale vertoning van Star Wars: The Last Jedi in aanwezigheid van acteurs uit de film, waaronder Tim Rose (Admiral Ackbar), die na afloop zullen vertellen over hun ervaringen met het maken van de film! Natuurlijk is er daarbij ook gelegenheid vragen te stellen aan deze gasten.

Voor deze screening dienen aparte tickets te worden aangeschaft. De volledige opbrengst van deze exclusieve vertoning zal in samenwerking met Star Wars: Force for Change worden gedoneerd aan Unicef Nederland. Tickets zijn te koop via onze kaartverkoop of in de winkels van Primera.

 

 …Terug naar de hoofdpagina