Panels en screenings

Op onze main stage in Zaal 12 zullen de gehele dag door diverse panels en screenings worden gehouden. De komende maanden wordt het overzicht uitgebreid, maar hieronder vind je alvast een overzicht van de tot nu toe bevestigde panels en screenings:

 

Remnants of the Order | Panel + screening
De Star Wars-fanfilm van eigen bodem van de hand van filmmaker Kees van Hattum. De film vertelt het verhaal van Pai, een jong meisje dat samen met haar oom leeft onder de bezetting van de Empire. Haar dagelijkse leven bestaat uit het zoeken naar bruikbare voorwerpen op haar planeet en praten met haar enige vriend (en Stormtrooper) HV over hoe het zou zijn om een TIE fighter piloot te worden. Maar dan verandert haar leven drastisch wanneer ze een voorwerp uit het verleden vindt.

De makers van de film zullen na afloop van de vertoning deelnemen aan een panel. Ook zullen ze gedurende de dag tijdens de conventie aanwezig zijn met een stand waar je onder meer props kunt bekijken en kan zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film.

 

The Rocketeer | Panel + screening
Marc verzamelt al van jongs af aan Star Wars-merchandise. Wat ooit begon als een hobby is uitgegroeid tot een alles overheersende obsessie. Hij struint verzamelbeurzen, winkels en het internet af naar Star Wars-merchandise en zijn huwelijk is mede door zijn obsessie op de klippen gelopen. Op een dag vindt Marc op eBay het ultieme collector’s item: de rocket firing Boba Fett. Terwijl op eBay de biedingen blijven oplopen doet Marc er alles aan om Boba Fett te kunnen aanschaffen. De wanhoop nabij neemt Marc een drastisch besluit, en komt zijn obsessie hem nog erg duur te staan…

De korte film The Rocketeer (2012) is gemaakt door Richard Raaphorst, een Rotterdamse filmmaker die commercials regisseerde, verhalen maakte voor Jackie Chan en werkte aan visuele ontwerpen, onder andere voor Terry Gilliam. Het bekendst werd Richard echter door het regisseren van de speelfilm Frankenstein’s Army die een instant cultklassieker werd.

 

 …Terug naar de hoofdpagina