Dutch Garrison

De Rebellen van de Rebel Legion krijgen een zware taak om alle bezoekers te beschermen, want ook deze keer zal de 501st Legion weer te zien zijn in Utrecht. Leden van de Dutch Garrison zullen namelijk aanwezig zijn op Echo Base Charity Con 2019!

De Dutch Garrison is de Nederlandse tak van de 501st Legion, de wereldwijde Star Wars cosplayvereniging die zich richt op de outfits van de ‘bad guys’. Deze organisatie zet zich al jarenlang in voor goede doelen op allerlei evenementen en we zijn blij dat ze zich op Echo Base Charity Con gaan inzetten voor KiKa.

De 501st Legion is begonnen in 1997 met een kleine website. Nu, jaren later, is het uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met meer dan 4.000 leden. Al deze leden hebben een eigen kostuum van de ‘slechteriken’ uit Star Wars. Denk hierbij aan Darth Vader, Stormtroopers en Boba Fett. De 501st stelt hoge eisen aan deze kostuums waardoor deze bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Een volledig overzicht van (de tot nu toe aangekondigde) Star Wars fangroepen vind je hier terug.

Echo Base Charity Con 2019 vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs. Koop vandaag nog hier jouw kaarten!

 

Dutch Garrison