Lee Towersey

[:nl]Vandaag introduceren we de zevende gast van onze steeds groter wordende gastenlijst. Zijn optredens op evenementen zijn schaars, dus zijn we verheugd dat hij volgende maand een bezoek zal brengen aan Echo Base Con. Graag verwelkomen wij Lee Towersey!

Op basis van de hoge kwaliteit van zijn zelfgebouwde R2-D2 werd Lee in 2013 uitgenodigd toe te treden tot het creature effects-team van Neal Scanlan voor de film Star Wars: Episode VII – The Force Awakens. Daar werd hij verantwoordelijk voor het bouwen en besturen van R2-D2.

Ook voor de films Rogue One: A Star Wars Story, Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story werkte Lee aan de bouw en besturing van tal van droids, zoals BB-units, Mouse Droids en Power Droids.

In het nieuwste deel in de Star Wars-saga, Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker, is Lee weer verantwoordelijk voor het tot leven wekken van R2-D2.

Lee Towersey zal tijdens Echo Base Con vragen beantwoorden van bezoekers en een signeersessie houden. Kijk voor meer informatie over onze zevende gast op zijn Gasten pagina.

Echo Base Charity Con 2019 vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Koop vandaag nog hier jouw kaarten!

C-3PO: "Oh my dear old friend. How I've missed you."

Lee Towersey en team

Lee Towersey achter de schermen bij The Last Jedi met Anthony Daniels, Brian Herring, Dave Chapman, Matt Denton en Josh Lee.

[:en]Today we introduce the seventh guest to our expanding guest list. His appearances at events are rare, so we are honoured he will be making a visit to Echo Base Con next month. Welcome Lee Towersey!

In 2013, Lee was asked to join Neal Scanlan’s creature effects team for Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, based on the high quality of his home-built R2-D2. For that film, he was responsible for building and operating R2-D2.

For the subsequent films Rogue One: A Star Wars Story, Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi and Solo: A Star Wars Story, Lee worked on building and operating numerous droids, such as BB-units, Mouse Droids and Power Droids.

Lee returned to work on the latest instalment in the Skywalker saga, Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker, where again he brings R2-D2 to life.

Lee Towersey will be answering questions of visitors and taking part in a signing session at Echo Base Con.

Echo Base Charity Con 2019 will take place on Saturday, December 21 in Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht, the Netherlands. Buy your tickets here today!

C-3PO: "Oh my dear old friend. How I've missed you."

Lee Towersey and team

Lee Towersey behind the scenes of The Last Jedi with Anthony Daniels, Brian Herring, Dave Chapman, Matt Denton and Josh Lee.

[:]