Lee Towersey

EB VIP #07 – Lee Towersey

Vandaag introduceren we de zevende gast van onze steeds groter wordende gastenlijst. Zijn optredens op evenementen zijn schaars, dus zijn we verheugd dat hij volgende maand een bezoek zal brengen aan Echo Base Con. Graag verwelkomen wij Lee Towersey!

Op basis van de hoge kwaliteit van zijn zelfgebouwde R2-D2 werd Lee in 2013 uitgenodigd toe te treden tot het creature effects-team van Neal Scanlan voor de film Star Wars: Episode VII – The Force Awakens. Daar werd hij verantwoordelijk voor het bouwen en besturen van R2-D2.

Ook voor de films Rogue One: A Star Wars Story, Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story werkte Lee aan de bouw en besturing van tal van droids, zoals BB-units, Mouse Droids en Power Droids.

In het nieuwste deel in de Star Wars-saga, Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker, is Lee weer verantwoordelijk voor het tot leven wekken van R2-D2.

Lee Towersey zal tijdens Echo Base Con vragen beantwoorden van bezoekers en een signeersessie houden. Kijk voor meer informatie over onze zevende gast op zijn Gasten pagina.

Echo Base Charity Con 2019 vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Koop vandaag nog hier jouw kaarten!

C-3PO: "Oh my dear old friend. How I've missed you."
Lee Towersey en team
Lee Towersey achter de schermen bij The Last Jedi met Anthony Daniels, Brian Herring, Dave Chapman, Matt Denton en Josh Lee.