Niels M. Frederiksen van LEGO

Tijdens Echo Base Charity Con 2019 zal de Deen Niels M. Frederiksen een panel verzorgen genaamd ‘Een dag uit het leven van een LEGO Star Wars-designer‘. In dit panel vertelt hij over hoe zijn jongensdroom werkelijkheid werd toen hij in 2013 aan de slag ging als ontwerper bij LEGO. Sindsdien heeft hij maar liefst twintig Star Wars-sets ontworpen, waaronder Rey’s Speeder (75099), de Sandcrawler (75220) en de San Diego Comic-Con exclusive Sith Trooper (77901).

Zijn hele leven is hij al creatief geweest. Als kind bouwde hij van alles in de timmerplaats van zijn vader en begon hij op achtjarige leeftijd met het bouwen van modelbouwpaketten. Natuurlijk besteedde hij ook vele uren aan het bouwen van LEGO, waarbij de vloer bezaaid lag met steentjes. Zo bouwde hij voertuigen na uit films als Star Wars, Alien en nog veel meer.

Door de jaren heen is modelbouw zijn primaire hobby geworden. In de afgelopen tien tot vijftien jaar is zijn focus komen te liggen op het nauwkeurig namaken van de modellen die zijn gebruikt in films en series als Star Wars, Alien en Battlestar Galactica. Deze zogenaamde ‘Studio Scale”-modellen hebben dezelfde afmetingen en details als de originele props die tijdens de producties zijn gebruikt.

Zo lang hij zich al kan herinneren wilde hij het liefste iets met ontwerpen gaan doen. Vanaf het moment dat hij van de middelbare school kwam, heeft hij geprobeerd om een baan als LEGO ontwerper te krijgen. Dat duurde bijna zeventien jaar voordat dat lukte, maar in de tussentijd gaf hem dat de mogelijkheid om ervaring op te doen als web designer en later ook als leraar in hetzelfde vak; allemaal ervaring die hem naar zijn droombaan zou leiden.

 

 

Back to the main page …Terug naar de hoofdpagina