Brendan Wayne is een Amerikaanse acteur en producent, het best bekend van zijn rol als het titelpersonage Din Djarin in alle drie seizoenen van de bekroonde Disney+-serie The Mandalorian.

Brendan Wayne op de set van The Mandalorian met Dave Filoni en Jon Favreau

 

Brendan -die de Mandalorian speelt samen met Pedro Pascal en stuntman Lateef Crowder- speelde de rol ook in The Book of Boba Fett, en is daarnaast te zien in talrijke andere films en televisieseries zoals Cowboys and Aliens, Agents of S.H.I.E.L.D. en Sons of Anarchy.

De drie Mandalorian-acteurs: Brendan Wayne, Pedro Pascal en Lateef Crowder (foto Alberto E. Rodriguez/Getty Images voor Disney)

 

Wayne is de kleinzoon van het legendarische filmicoon John Wayne, wiens nalatenschap en invloed tot op de dag van vandaag zichtbaar is in de film en de populaire cultuur. Brendans familie heeft de John Wayne Cancer Foundation (JWCF) opgericht met de missie om moed, kracht en lef te brengen in de strijd tegen kanker. JWCF financiert nieuwe en innovatieve programma’s die de kansen van kankerpatiënten verbeteren en levens redden door middel van onderzoek, onderwijs, bewustwording en ondersteuning.

Brendan Wayne in actie tijdens opnames van The Mandalorian

 

Dit is Brendans eerste optreden op een conventie buiten de Verenigde Staten, dus mis deze kans niet om hem te ontmoeten!

Volg Brendan Wayne op Instagram.

 …Terug naar de hoofdpagina