Martin Rezard werd geboren in Frankrijk. In zijn tienerjaren begon hij met het maken van wezens. Hij maakte er maskers, modellen en poppen van. Inspiratie daarvoor kreeg hij door het bekijken van films zoals The Dark Crystal, The Empire Strikes Back en Gremlins. Hij werd er zo bedreven in dat hij er zijn beroep van maakte, zonder er ook maar een opleiding voor te hebben gevolgd. Hij zocht het daarna breder en begon ook met het ontwerpen van concepten, met beeldhouwen en het maken van make-up protheses. Inmiddels is hij al zo’n 25 jaar actief in het vak wat voor hem aanvankelijk in Parijs begon, maar na verloop van tijd naar Australië verschoof.

Eind jaren ’90 woonde hij in Sydney toen hij werd gebeld door de supervisor van de kostuumafdeling van Lucasfilm met de vraag of hij geïnteresseerd was om er te komen werken. Op dat moment was de productie van Attack of the Clones bezig. Martin werkte voor deze film onder meer aan de kostuums van Jango Fett en Zam Wesell. Toen de productie van Revenge of the Sith begon, werd hij wederom gevraagd om mee te komen werken en hielp hij onder meer mee met het recreëren van het kostuum van Darth Vader.

In 2005 verhuisde hij naar Londen, Engeland. Diverse televisie- en filmprojecten volgden. In 2011 werkte hij samen met Neal Scanlan aan de Alien-prequel Prometheus. Laatstgenoemde werd niet lang daarna het hoofd van de Creature Shop bij Lucasfilm en vroeg Martin om deel van het team te worden. Dat begon met The Force Awakens, waarvoor hij enkele van de wezens in het kasteel van Maz Kanata ontwierp en de special effects make-up van enkele wezens vervaardigde. Daarnaast beeldhouwde hij ook Nien Nunb en Admiral Ackbar (gespeeld door Tim Rose). Daarna volgde Rogue One – A Star Wars Story, waarvoor hij onder meer Admiral Raddus (gespeeld door Paul Kasey) zowel ontwierp als beeldhouwde. Ook voor Star Wars: The Last Jedi, Solo – A Star Wars Story heeft hij wezens vervaardigd en momenteel is hij alweer bezig voor Star Wars: Episode IX.

Behalve de Star Wars films heeft hij aan diverse andere producties meegewerkt. Denk aan series als Farscape, Dr. Who, Torchwood, Merlin en Game of Thrones, en films als The Matrix, Harry Potter and the Deathly Hallows, World War Z, Thor: The Dark World, Guardians of the Galaxy en het aankomende Jurassic World 2. Kortom, een indrukwekkende staat van dienst.

Martin Rezard zal tijdens Echo Base Charity Con deelnemen aan een signeersessie en een panel.

 

Martin Rezard - Admiral Raddus

 

 

 

Martin Rezard - Maz Kanata castle aliens

 

Martin Rezard - Twilek

 

Martin Rezard - Game of Thrones - White Walker

 

 …Terug naar de hoofdpagina