Mike Quinn is het meest bekend door zijn rol als Nien Nunb, Lando’s copiloot van de Millennium Falcon in Return Of The Jedi, de laatste Star Wars-trilogie en de Disney-attractie Rise Of The Resistance.

Nien Nunb (Mike Quinn) en Lando (Billy Dee Williams)

In Return of the Jedi was hij tevens betrokken bij de performance van Yoda, Jabba the Hutt, diverse Baby Ewoks, Sy Snootles, Admiral Ackbar en Ree Yees. Recentelijk verzorgde hij animatronic lip-sync van het personage Dewi in de Disney+-serie Andor, waarin ook voor het eerst zijn eigen stem te horen is!

Mike Quinn in Disney+'s Andor

Dewi (Mike Quinn) met de gevangengenomen Andor en Melshi (Duncan Pow)

 

In zijn meer dan 40-jarige carrière werkte hij aan beide kanten van de camera als regisseur, producent, acteur, animator, poppenbouwer, poppenspeler en stemacteur.

Hij werd persoonlijk gekozen door Jim Henson en Frank Oz om mee te werken aan vele Muppets-projecten waaronder The Great Muppet Caper, The Dark Crystal, De Freggels, Labyrinth, Muppet Christmas Carol, Muppet Treasure Island, The Muppets, Muppets Most Wanted en de tv-series The Muppets en Muppets Now op Disney+.

Andere films en tv-shows waaraan hij meewerkte zijn Who Framed Roger Rabbit?, Little Shop Of Horrors, How To Get Ahead In Advertising, The Storyteller, Glee, Lady Gaga and The Muppets, Good Luck Charlie, Shake It Up, Muppets Wizard Of Oz, The Secret Life Of Toys, The Ghost Of Faffner Hall, Jim Henson’s Mother Goose Stories, Jim Carrey’s Kidding en de recente Willow tv-serie.

Als karakteranimator werkte hij bij Pixar en ILM/Lucasfilm aan A Bug’s Life, Toy Story 2, Star Wars: Attack Of The Clones en Jurassic Park III.

Wanneer hij niet werkt met de Muppets en elders, houdt Mike zich bezig met het bouwen van poppen en het ontwikkelen van projecten voor film & tv. Hij leidt ook een online poppenspel-academie genaamd Secrets Of Puppetry, de enige in zijn soort die handpoppenspelvaardigheden op hoog niveau onderwijst aan aspirant-poppenspelers.

Wedge (Denis Lawson) en Nien Nunb (Mike Quinn)

Wedge Antilles (Denis Lawson) en Nien Nunb (Mike Quinn) in de briefing room van Home One

 

Nien Nunb (Mike Quinn) in The Force Awakens

Nien Nunb in aanval op Starkiller Base in ‘The Force Awakens’