Tom Wilton is een Brits acteur die in 2005 afstudeerde voor zijn studie Drama. Na enkele jaren als acteur op de planken van het theater te hebben gewerkt, begon hij zich te specialiseren in beweging, ‘motion capture’ en poppenspel met wezens. De afgelopen jaren heeft hij doorgebracht als één van de centrale performers van wezens in Star Wars. Hij heeft een divers scala aan aparte en wonderbaarlijke wezens en aliens mede tot leven gebracht in een universum hier ver, ver vandaan.

Hij heeft daarnaast ook een goede werkverhouding met een andere divisie binnen Lucasfilm. Bij Industrial Light + Magic was hij de primaire ‘motion capture’ performer voor Jurassic World: Fallen Kingdom. Zijn ontwikkeling als poppenspeler begon bij het National Theatre waar hij de rol van Joey the Warhorse speelde. Daarnaast is hij ook gekwalificeerd als ‘Animal Flow’-instructeur en is hij nauw betrokken als poppenspeler en als referentiespeler voor de Fantastic Beasts franchise.

Zijn Star Wars carrière begon met Star Wars: Episode VII – The Force Awakens. Samen met collega Derek Arnold (die onze gast was in 2017) bracht hij de Luggabeast tot leven. Hij speelde ook de droid B-U4D (Buford) en Sarco Plank. Zijn daaropvolgende film was Rogue One – A Star Wars Story waarin hij Ponda Baba speelde, op dat moment nog in het bezit van beide armen. Hij speelde ook Bor Gullet, wederom in samenwerking met Derek Arnold.

Hierna volgde Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi. Hij speelde diverse rollen, waaronder Edmo Ectacle, Bargwill Tomder en de Thala Siren, van wie Luke Skywalker zijn dagelijkse dosis melk ontving. In Solo – A Star Wars Story bediende hij het gezicht van het personage wat bekend staat als Silvasu Fi. En wat de toekomst nog meer brengt… wie weet!

Tom Wilton zal tijdens de Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden.

Prijs handtekening: 20 euro
Selfie: 20 euro
Beckett Witness Certification: 10 euro

 

Tom Wilton
Ponda Baba in Rogue One
Tom Wilton
Thala Siren in The Last Jedi
Tom Wilton
Luggabeast in The Force Awakens

 

back to the main page …Terug naar de hoofdpagina