Angus MacInnes werd geboren op 27 oktober 1947 in het Canadese plaatsje Windsor. Hij studeerde drama in zijn geboorteland maar verhuisde daarna naar Engeland om aan de Londense Academy of Music and Dramatic Art verder te studeren.

Carrière

Aan het begin van zijn carrière speelde hij diverse kleine rolletjes in televisieseries en films. Zo was hij te zien in de sci-fi klassieker “Rollerball” uit 1975. Hierna volgde de rol waar hij het meest bekend door is geworden. In de eerste Star Wars-film uit 1977 speelde hij de rol van Gold Leader, de Y-wing piloot die ook bekend is onder de naam John “Dutch” Vander.

Door de jaren heen verscheen hij in diverse producties zoals “Superman II” (1980), “Witness” (met Harrison Ford, 1985), “Hellraiser II” (1988), “Judge Dredd” (1995), “Captain Philips” (2013) en recentelijk in de populaire serie “Vikings“.

Terug naar Star Wars

Na een periode van bijna veertig jaar keerde hij terug naar het universum hier ver, ver vandaan. In “Rogue One: A Star Wars Story” (2016) was hij wederom te zien als Gold Leader. Met behulp van niet eerder gebruikte, oude beelden en nieuw ingesproken dialoog werd hij onderdeel van de Battle of Scarif.

Angus MacInnes zal tijdens de Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden.

Prijs handtekening: 20 euro
Beckett Witness Certification: 10 euro

 

back to the main page …Terug naar de hoofdpagina