De Britse Katy Kartwheel heeft van haar passie haar beroep weten te maken. Ze begon op jonge leeftijd met gymnastiek maar had ook al een grote voorliefde voor kunst en drama. Deze ingrediënten kwamen perfect samen bij het beroep van circusartiest. Op zestienjarige leeftijd vertrok ze naar Londen om haar droom om circusartiest te worden na te jagen. Na wat tegenslagen waarbij ze ook enkele maanden dakloos was, wist ze een beurs te bemachtigen bij een circus, waarna haar grote avontuur echt begon.

Star Wars

Katy is bedreven in allerlei disciplines, zoals de trapeze en steltlopen. Deze ervaring kwam haar goed van pas toen ze door Neal Scanlan werd ingehuurd om te werken in de Star Wars Creature Department. Voor “Star Wars: The Force Awakens” vertolkte ze bijvoorbeeld de droid HURID-327, die je bij het kasteel van Maz Kanata voorbij ziet komen

Ze keerde terug voor “The Last Jedi” waarin ze onder andere een Caretaker op Ahch-To speelde. In “Solo: A Star Wars Story” had ze een grote rol als de vierarmige Ardennian Rio Durant, de piloot van de crew onder leiding van Tobias Beckett, waar Han Solo en Chewbacca zich bij aan zou sluiten.

Katy Kartwheel zal tijdens de Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden.

Prijs handtekening: 20 euro
Selfie: 20 euro
Combo handtekening + selfie: 30 euro
Beckett Witness Certification: 10 euro

Meer informatie over Katy vind je op haar website of volg haar op Twitter.

EB VIP - Katy Kartwheel

 

back to the main page …Terug naar de hoofdpagina