Kiran Shah werd op 28 september 1956 geboren in Nairobi, Kenia. Op twaalfjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar India. Daar kwam hij in aanraking kwam met het medium film en werd er meteen door gegrepen. De familie verhuisde nogmaals en kwam in Londen, Engeland terecht. In deze stad zou ook zijn lange carrière in de entertainmentindustrie beginnen.

Carrière

In 1977 maakte hij zijn debuut als stand-in en stuntman in de film “The People That Time Forgot“. In deze hoedanigheid was hij ook te zien in bekende films als “Superman” (1978), “Superman II” (1980), “Raiders of the Lost Ark” (1981), “The Dark Crystal” (1982), “Legend “(1985), “Aliens” (1986),  “Braveheart” (1995), “Titanic” (1997) en “Harry Potter en de Steen der Wijzen” (2001).

Meer prominente rollen had hij in de Lord of the Rings- en de Hobbit-trilogieën. Hier speelde hij naast Elijah Wood en Martin Freeman respectievelijk Frodo Baggins en Bilbo Baggins. In de fantasyreeks The Chronicles of Narnia, was hij de rechterhand van de Heks, Ginarrbrik, in “The Lion, The Witch and the Wardrobe” (2005).

Star Wars

Ook in Star Wars-franchise is hij in tal van rollen te zien. Zijn Star Wars-avontuur begon met “Return of the Jedi” (1983), waarin hij een onfortuinlijke Gonk Droid speelde die in Jabba’s Palace werd gemarteld. In dezelfde film speelde hij ook een Ewok.

Na ruim dertig jaar was het de beurt aan “The Force Awakens” (2015). Hierin is hij onder meer te zien als Teedo, de verzamelaar die er vandoor probeert te gaan met BB-8 op Jakku. Andere rollen in deze film waren die van Infrablue Zedbeddy Coggins en Pru Sweevant die zich beide in het kasteel van Maz Kanata bevinden.

Sindsdien is Kiran in alle Star Wars-films te zien. In “Rogue One: A Star Wars Story” (2016) speelde hij Oolin Musters, de celgenoot van Jyn Erso. In “The Last Jedi” (2017) was hij Neepers Panpick, een alien op Canto Bight en in “Solo: A Star Wars Story” (2019) speelde hij Karjj, een Sabacc spelende alien die aan tafel zat bij Han Solo en Lando Calrissian tijdens hun allereerste ontmoeting.

’Sinds 2003 is Kiran te vinden in het Guinness Book of Records als “Kleinste Professionele Stuntman”.’

Kiran Shah zal tijdens de Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden.

Prijs handtekening: 20 euro
Selfie: 20 euro
Combo handtekening + selfie: 30 euro
Beckett Witness Certification: 10 euro

Meer informatie over Kiran vind je op zijn website of volg hem op Twitter.

 

 

 

back to the main page …Terug naar de hoofdpagina