Op zaterdag 21 december 2019 vond de vijfde Echo Base Con (EBCC2019) plaats, het officiële evenement van de Nederlandse Star Wars stichting Echo Base. Deze editie stond net als zijn voorgangers in het teken van een goed doel, dit keer Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). In de Utrechtse bioscoop Kinepolis Jaarbeurs bezochten zo’n 1.500 bezoekers uit binnen- en buitenland de conventie, en net als in 2017 was het evenement weer volledig uitverkocht. Dat resulteerde in een ongelooflijke opbrengst van maar liefst 11.375,74 euro voor het goede doel.

De gasten

Net als bij de vier voorgaande edities was ook nu weer een sprankelende gastenlijst samengesteld met wederom diverse namen van voor en achter de schermen. Voor de allereerste keer mochten we een heuse Oscarwinnaar presenteren aan ons publiek: Lorne Peterson, een van de bekendere gezichten van het legendarische ‘special effects’-bedrijf Industrial Light + Magic, die daar leiding gaf aan de model shop. En wat te denken van acteurs als Michael Pennington (Moff Jerjerrod in Return of the Jedi– die voor de allereerste keer een conventieoptreden deed op het Europese vasteland), Skywalker Sound medewerker Matthew Wood (Bib Fortuna in The Phantom Menace en The Mandalorian, en stem van General Grievous en alle Battledroids in de Prequels en Clone Wars), Katy Kartwheel (Rio in A Star Wars Story: Solo), Kiran Shah (onder meer een Ewok en Gonk droid in Return of the Jedi), Tom Wilton (Ponda Baba in A Star Wars Story: Rogue One en puppeteer in diverse andere Star Wars-films), Lee Towersey (droid builder voor diverse nieuwe Disney Star Wars-producties), Brian Herring (BB-8 uit de Sequel Trilogy) en Paul Brooks (Rancor Keeper in Return of the Jedi).

Veiling

Voor de tweede keer werd er een online veiling gehouden in samenwerking met Catawaki, waarbij alle opbrengsten ten goede kwamen aan het goede doel. Ook ditmaal kon fans en verzamelaars bieden op tientallen uiteenlopende en diverse items, waaronder een gesigneerde foto van Daisy Ridley (Rey uit de Sequel Trilogy), een Sideshow premium format beeld van Kylo Ren en nog veel, veel meer.

Activiteiten

Eén van de speerpunten van alle Echo Base events is een programma boordevol activiteiten. Kom je naar Echo Base Charity Con, dan kom je naar een dag vol vermaak. Behalve de diverse panels met onze speciale gasten, waarbij MC Brainpower de presentatie voor zijn deel nam, was er ook de allerlaatste screening van de enige Nederlandse Star Wars fanfilm ‘Remnants of the Order’, een presentatie van LEGO designer Nils M. Frederiksen en konden fans aan het einde van de dag een gratis screening van Rogue One: A Star Wars Story bekijken.

Conventieposter

De officiële conventieposter werd ditmaal voor rekening genomen door de officiële Star Wars artiest Joe Corroney, die ook al een poster voor ons verzorgde in 2003. De in beperkte oplage afgedrukte poster van ongeveer 42 x 60 centimeter is niet los verkocht en enkel V.I.P.-tickethouders ontvingen een gratis exemplaar.