Op zaterdag 27 september 2003 vond de derde Echo Base Con (EBCC2003) plaats, het officiële evenement van de Nederlandse Star Wars fanclub Echo Base. Deze derde editie stond net als zijn voorganger in het teken van een goed doel. Dit keer was er gekozen voor Stichting Doe Een Wens dat de (bijzondere) wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult. Wederom was het NBC Congrescentrum (destijds bekend als “De Blokhoeve”) in Nieuwegein de locatie waar ditmaal iets minder dan 750 bezoekers uit binnen- en buitenland de EBCC2003 bezochten. Dat resulteerde mede in een opbrengst van 1.583 euro voor het goede doel.

Als wereldwijde primeur bracht de EBCC2003 voor de allereerste keer Irvin Kershner, regisseur van The Empire Strikes Back, naar een conventie. In totaal waren er net als het jaar ervoor twaalf gasten aanwezig. Behalve de Empire regisseur waren dat: Gary Kurtz (producent van Star Wars en The Empire Strikes Back), Alan Ruscoe (Bib Fortuna, Lott Dod en Plo Koon in The Phantom Menace), Michael Carter (Bib Fortuna in Return of the Jedi), Rusty Goffe (Kabé, Jawa en Gonk droid in Star Wars), Kenneth Colley (Admiral Piett in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi), John Hollis (Lobot in The Empire Strikes Back), John Coppinger (Jabba sculptor en Wookiee senator in The Phantom Menace), Paul Blake (Greedo in Star Wars), Jerome Blake (Rune Haako en Mas Amedda in The Phantom Menace), Peter Diamond (stuntcoordinator van de Originele Trilogie) en Gus Lopez (über-verzamelaar en eigenaar van The Star Wars Collectors Archive).

Voor de eerste keer werd dit evenement gesponsord en wel door eBay Nederland, die voor de Charity Auction – waarbij net als bij de voorgaande editie allerlei uiteenlopende artikelen werden aangeboden, waaronder een exclusief etentje met Irvin Kershner en Gary Kurtz – een live veiling verzorgde die tegelijkertijd plaatsvond op het evenement en de eBay veilingsite. Daarnaast waren er de gebruikelijke activiteiten als signeersessies, de Q&A’s met de Guests of Honour, liefhebbers van games konden zich uitleven op de aanwezige Microsoft Xbox consoles met Knights of the Old Republic, met Bounty Hunter op de Nintendo Gamecube consoles en met Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy op de PC, er vielen prachtige prijzen te winnen met de LEGO kloonwedstrijd, en nog veel meer.

De officiële conventieposter werd gemaakt door de officiële Lucasfilm Ltd. Star Wars artiest Joe Corroney met medewerking van collega Star Wars artiest Jeff Carlisle. De poster heeft een formaat van ongeveer 50 x 70 centimeter en werd afgedrukt in een beperkte oplage. Slechts een aantal daarvan is nog in omloop. Er waren ongeveer 1.000 toegangskaarten beschikbaar. Een kaartje kostte 20 euro aan de kassa, maar in de voorverkoop begonnen de prijzen al vanaf 14,50 euro voor abonnees van de fanclub.

Een foto-impressie:

 

 

 

 

Producer Gary Kurtz en regisseur Irvin Kershner

Producer Gary Kurtz en regisseur Irvin Kershner

 

Producer Gary Kurtz en regisseur Irvin Kershner

Producer Gary Kurtz en regisseur Irvin Kershner

 

 

 

 

 

 

Producer Gary Kurtz

Producer Gary Kurtz

Regisseur Irvin Kershner

Regisseur Irvin Kershner

Stuntcoördinator Peter Diamond

Stuntcoördinator Peter Diamond

Acteur John Hollis (Lobot)

Acteur John Hollis (Lobot)

 …Terug naar de hoofdpagina