Echo Base Charity Con 2019 staat in het teken van een bijzonder goed doel. Voor deze editie was het net als met voorgaande edities geen moeilijk besluit om een waardige bestemming te kiezen. Met trots kunnen we bekendmaken dat Stichting Echo Base de netto opbrengsten zal doneren aan Stichting Kinderen Kankervrij, oftewel KiKa.

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. Om dat te bewerkstelligen werft dit goede doel fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Kinderkanker is anders dan kanker bij volwassenen. Het is daarom belangrijk dat er apart wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar specifieke genetische eigenschappen van kinderkanker.

Het geld dat KiKa ophaalt, wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek in Nederland en aan ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Dit is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker. Hier werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen om ervoor te zorgen dat kinderen met kanker de beste behandeling krijgen.

Kijk voor meer informatie over KiKa op hun officiële website: www.kika.nl

 

 

 

 …Terug naar de hoofdpagina