Echo Base Charity Con 2023 staat in het teken van een bijzonder goed doel. Voor deze editie was het net als met voorgaande edities geen moeilijk besluit om een waardige bestemming te kiezen. Met trots kunnen we bekendmaken dat Stichting Echo Base de netto opbrengsten zal doneren aan Make-A-Wish Nederland.

Het begon met één wens
1980, Phoenix, Arizona. Chris is 7 jaar oud en heeft ernstige leukemie. Zijn leven bestaat uit angst en ziekenhuisbehandelingen. Zijn droom? Politieagent worden. Met zijn ziekte een kleine kans dat ’t zal lukken. Twee agenten horen van zijn wens en besluiten Chris de dag van zijn leven te bezorgen. Hij krijgt een mini uniform aan en mag een dagje mee op de motor. Trots deelt Chris als een echte agent bekeuringen uit. Niemand die ertegenin durft te gaan.

Hij geniet. Ziek? Die dag niet. Zijn verhaal inspireert tot de oprichting van Make-A-Wish. Andere landen volgen. Make-A-Wish Foundation International is nu actief in 50 landen en op 5 continenten. Het is de grootste wensvervullende organisatie in de wereld.

Oprichting Make-A-Wish Nederland
In 1989 wordt Make-A-Wish Nederland opgericht. De allereerste wens komt van de 10-jarige Cindy. Zij wil zó graag een tv-opname bijwonen van de toen heel populaire serie ‘Zeg ‘ns AAA’. Een enthousiaste verpleegster van het Haagse Juliana Kinderziekenhuis meldt haar wens aan. Vrienden van de stichting fietsen het geld bij elkaar. En Cindy mag als een echte filmster naar de studio én op de foto met ‘Mien Dobbelsteen’, ofwel hoofdrolspeelster Carry Tefsen. De rest is geschiedenis. Met ruim 450 vrijwilligers realiseert Make-A-Wish Nederland nu jaarlijks meer dan 650 wensen van ernstig zieke kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar.

Kijk voor meer informatie over Make-A-Wish Nederland op hun officiële website: www.makeawishnederland.org

 

Make-A-Wish Nederland

 

 

 …Terug naar de hoofdpagina