We ontvangen geregeld vragen en de meest voorkomende hebben we hier onder elkaar gezet. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan contact met ons via ons contactformulier.

Over Echo Base Charity Con

Wat is Echo Base (Charity) Con?
Echo Base Charity Con is een 100% Star Wars evenement voor en door fans met als doel het bieden van een dag vol entertainment en het inzamelen van geld voor een goed doel.

Waarom heet het event Echo Base?
De naam Echo Base komt uit de Star Wars-film The Empire Strikes Back (1980) en werd de naam van de Nederlandse Star Wars-fanclub Echo Base die actief was tussen 2000 en 2004. In die tijd werden drie conventies georganiseerd: in 2001, 2002 en 2003. Logischerwijs werd er voor de naam Echo Base Con(vention) gekozen. De fanclub bestaat niet meer, maar we hebben toch besloten de naam Echo Base Con ook voor de nieuwe edities te gebruiken.

Door wie wordt Echo Base Charity Con georganiseerd?
Echo Base Charity Con wordt georganiseerd door Stichting Echo Base, die eerder actief was tussen 2000 en 2004. Zie hier voor meer informatie over de stichting.

Is Echo Base Con hetzelfde event als Echo Base Live?
Nee. Echo Base Live is voor het eerst georganiseerd in 2017 door de Echo Base Benelux-groepen op Facebook. De eerste editie van Echo Base Con vond plaats in 2001, een aantal jaren voordat Facebook begon.

Waarom staat er Charity in de naam?
Het inzamelen van geld voor een goed doel is altijd een belangrijk aspect van Echo Base Con geweest. Zo ging in 2002, 2003, 2017 en 2019 de opbrengst naar respectievelijk het KWF, Make-A-Wish Nederland, UNICEF en Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Ook de opbrengst van de 2023-editie gaat naar een goed doel.

Waar en wanneer is Echo Base Charity Con?
Echo Base Charity Con vindt plaats op zaterdag 27 mei 2023 van 10:00-17:30 in Pathé Amsterdam Noord.

Is het event geschikt voor alle leeftijden?
Echo Base Charity Con is een evenement geschikt voor de hele familie! Let bij de screenings in de zalen wel op met mogelijk hard geluid tijdens een filmvertoning.

 

activiteiten echo base charity con

 

Activiteiten

Wat kun je doen op Echo Base Charity Con?
Kort gezegd: alles wat met Star Wars te maken heeft vind je op Echo Base Charity Con. Er zijn diverse gasten aanwezig die hebben meegewerkt aan het maken van de films, voor en achter de schermen. Tijdens de panels kun je meer te weten komen over hun ervaringen tijdens het maken van de films. Natuurlijk kun je onze gasten ontmoeten tijdens de meet & greets. Dankzij fangroepen als de 501st Legion en de R2-D2 Builders Club sta je tijdens het event oog in oog met Stormtroopers, droids, rebellen en andere good & bad guys uit het Star Wars-universum. Of kom zelf verkleed als je favoriete personage! En natuurlijk kun je bij de standhouders terecht voor alle Star Wars-merchandise die je kunt bedenken.

Zijn er signeersessies met de gasten?
Voor bijna al onze gasten zijn er signeersessies gepland. In bijna alle gevallen zijn de handtekeningen tegen betaling. De prijs van deze handtekeningen worden door de gasten bepaald, al streven we er samen met onze gasten naar om deze zo laag mogelijk te houden.

Moet ik zelf iets meenemen om te laten signeren?
Onze gasten beschikken over foto’s die gesigneerd kunnen worden, maar je kunt natuurlijk ook een item van jezelf laten signeren.

Kan ik op de foto met de gasten?
In veel gevallen kan dit gewoon aan tafel tijdens de signeersessies. Het is mogelijk dat hiervoor een vergoeding wordt gevraagd.

Heb ik een gegarandeerde plaats bij een filmvertoning of panel?
Voor de panels en vertoningen in de zalen geldt: vol is vol! Zorg ervoor dat je op tijd bent als je verzekerd wilt zijn van een plaats.

Wanneer komt het programma online?
Ons streven is om twee weken voor het evenement het programma te publiceren. In de aanloop daarnaartoe zullen we alle activiteiten bekend gaan maken. Deze vind je terug in ons menu onder [Info/Programma].

Tickets

Hoe kan ik kaarten kopen?
Kaarten zijn te koop via deze pagina.

Kan ik offline kaarten kopen?
Het is helaas niet meer mogelijk om offline tickets te kopen. Kaarten kunnen enkel via deze pagina worden gekocht.

Kan ik kaarten aan de kassa kopen?
Mocht Echo Base Con 2023 niet uitverkocht zijn in de voorverkoop, zullen er kaarten aan de kassa verkrijgbaar zijn. Deze kaarten kosten € 30,00 voor bezoekers vanaf 12 jaar, en € 15,00 voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar.

Ik heb tickets gekocht, maar heb ze nog niet ontvangen. Wat nu?
Wanneer je twijfelt of je bestelling goed is doorgekomen kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Paylogic door te bellen naar 0900-72956442, of door een mail te sturen naar customerservice@paylogic.com.

Ik heb tickets gekocht, maar ben helaas verhinderd. Kan ik de tickets retourneren?
Helaas is het niet mogelijk tickets te restitueren. Gekochte tickets kun je eventueel veilig doorverkopen via www.ticketswap.nl.

speys kinepolis jaarbeurs utrecht

Locatie

Is er een mogelijkheid om eten en drinken te kopen?
Jazeker! Tijdens of na Echo Base Charity Con kun je op de begane grond van Pathé Amsterdam Noord terecht bij Hollywood Café, BoulesBitesBar Amsterdam of De Beren voor een heerlijke lunch of diner. Snoep, frisdrank, chips en andere dingen voor de lekkere trek zijn te verkrijgen in de shop van Pathé op de eerste verdieping.

Mag ik m’n huisdier meenemen?
Nee, huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van Porgs.

Is het evenement rolstoeltoegankelijk?
Jazeker. Pathé Amsterdam Noord heeft rolstoelplaatsen in elke zaal. Lift en mindervalidentoilet zijn ook aanwezig.

Is er wifi aanwezig?
Ja, Pathé Amsterdam Noord biedt gratis wifi aan alle bezoekers. Er is mogelijk registratie vereist voordat hiervan gebruik kan worden gemaakt. Werking van het wifi-netwerk kan niet worden gegarandeerd door Pathé of Stichting Echo Base.

Kan ik parkeren bij Pathé Amsterdam Noord?
Rondom Pathé Amsterdam Noord is volop parkeergelegenheid. Kijk voor meer informatie over parkeren op deze pagina.

Kun je pinnen op Echo Base Con?
Bij een aantal standhouders en exposanten kun je met pin betalen, maar lang niet overal. Bij de gasten kan enkel contant worden betaald. Neem dus voldoende contant geld mee. In het nabijgelegen Winkelcentrum Boven ‘t Y vind je diverse geldautomaten.

Is er een garderobe aanwezig?
Er is geen garderobe aanwezig.

Kan ik naar buiten en daarna weer naar binnen?
Na het scannen van je toegangskaart krijg je een polsbandje. Op vertoon van dit polsbandje kun je vrij in- en uitlopen. Let op: polsbandjes zijn niet overdraagbaar. Bij beschadiging of verlies wordt de prijs van een dagkaart (€ 30,-) in rekening gebracht wanneer je weer terug naar binnen wilt.

Mag ik reclame maken/flyeren voor mijn evenement?
Het is NIET toegestaan tijdens Echo Base Charity Con om op welke wijze dan ook reclame te maken voor een evenement (bijvoorbeeld door middel van flyeren) zonder schriftelijke toestemming van Stichting Echo Base. Ook buiten het gebouw is het verboden te flyeren zonder ontheffing van de gemeente Amsterdam.

 

 …Terug naar de hoofdpagina