Op Echo Base Charity Con 2023 zullen diverse fangroepen, propmakers en cosplayers aanwezig zijn. We stellen je hieronder graag aan je voor.


Dutch Garrison

Een Star Wars-event is niet compleet zonder de cosplayers van de 501st Legion en we zijn daarom erg trots te kunnen aankondigen dat de Nederlandse tak, de Dutch Garrison, in full force aanwezig zal zijn op Echo Base Charity Con 2023!

Dutch Garrison


Het Keizerrijk kan alleen een halt worden toegeroepen door de moedige inzet van Jedi en Rebellen. We zijn daarom blij dat de Nederlandse tak van de Rebel Legion, de Dune Sea Base, wederom hun opwachting zal maken op Echo Base Charity Con 2023!

Rebel Legion Dune Sea Base


De Mandalorian Mercs Costume Club (MMCC) is een wereldwijde cosplayclub, die zich richt op alles wat met de Mandalorians te maken heeft. De Nederlandse Clan Diryc Vhetin maakt onderdeel uit van de MMCC en zal opnieuw hun opwachting maken op Echo Base Con.


The Galactic Academy cosplayers

De Galactic Academy Dantooine Campus of The Netherlands is de jeugdafdeling van de Nederlandse Rebel Legion, Clan Diryc Vhetin en de Dutch Garrison, exclusief voor jonge Star Wars-fans van 0 tot 17 jaar.

Galactic Academy - Dantooine Campus


R2-D2 Builders Club

Op Echo Base Charity Con loop je de kans om oog in oog te staan met R2-D2BB-8 of andere droids uit het Star Wars-universum. De R2 Builders Nederland en R2 Builders Belgium zijn namelijk aanwezig om hun zelfgemaakte creaties aan jullie te tonen! Je kunt ze overal tegenkomen om mee op de foto te gaan of om te vragen aan de makers hoe ze de droids hebben gebouwd.

R2-D2 Builders Club


Ray Borggreve is geen onbekende binnen de Nederlandse Star Wars community. Zo heeft hij samen met de gebroeders Damman in 1999 de line-up voor Episode I in Vlissingen georganiseerd en was hij in dezelfde periode betrokken bij de oprichting van Stichting Echo Base.

Zijn onderneming Black Lemon Props uit Rotterdam is reeds een aantal jaren actief in het vervaardigen van sciencefiction-gerelateerde filmprops. De laatste tijd is de focus vooral gelegd op de wat grotere props. Zo worden er door Ray diverse R2-D2 onderdelen vervaardigd, en werkt hij sinds een jaar aan de full-size Han Solo in Carbonite. Binnen Europa is Black Lemon dan ook de enige leverancier van onderdelen voor deze prop en werkt in deze samen met Wes Coke (Han Solo sculpture) en Todd Blatt (Volvo panels). Tijdens deze editie van Echo Base Con kun je de Han Solo in Carbonite aanschouwen en mocht je er zelf één willen maken dan ben je bij Black Lemon aan het juiste adres.


Onder de hommage-naam Industrial Light & Modeling presenteert Marvin Stiefelhagen zijn werk in het exact recreëren van de originele studiomodellen van ruimteschepen en andere Star Wars voertuigen die gebruikt zijn in het maken van diverse Star Wars films. Hierbij worden de studiomodellen bestudeert en de gebruikte onderdelen uit auto-, tank- en vliegtuig-bouwpakketten geïdentificeerd en gebruikt in de replica’s.


Prop replicas from a galaxy far, far away….

Het begon allemaal met een videoband van The Phantom Menace, die Jos van Lonkhuizen voor zijn verjaardag kreeg. Sinds dat moment werd hij gegrepen door het Star Wars-virus. Voornamelijk de gebruikte props wekten zijn belangstelling. Ruim zeven jaar geleden begon hij met het installeren van lightsabers en richtte Vedor Replicas op. In de loop der jaren kwam daar steeds meer bij: het (accuraat) verweren, verven, customizen van allerlei prop replica’s, van Thermal Detonators tot Beskar Ingots en van sabers tot helmen. Vooral het tot in detail proberen na te maken van de “screen-used props” is een van zijn favoriete bezigheden.
Tijdens Echo Base Con zal Jos een flink aantal van zijn projecten tonen, o.a. de nodige lightsabers, een replica van de houten kist uit de Kenobi-serie met daarin de twee bekende hilts, een metalen Beskar-speer en een verweerde Lola-droid.


Roy Gilsing van WannaWanga.com geniet wereldwijd bekendheid bij bouwers van lightsabers als leverancier van precisieonderdelen bij het accuraat nabouwen van deze filmprops. Door nauwkeurig onderzoek en reverse-engineering van originele rekwisieten uit de verschillende filmtrilogieën ontwikkelt Roy een steeds uitgebreider assortiment van onderdelen en bouwpakketten voor de deze enorm grote, wereldwijde Star Wars community. Naast de vele versies lightsabers past Roy zijn vaardigheden ook op andere, vaak obscure props toe, zoals de Endor bunker-bom en Luke Skywalker’s handgereedschap, beide uit Return Of The Jedi.


Altijd al willen leren duelleren met een lichtzwaard? Tijdens Echo Base Con 2023 geeft LudoSport Amsterdam gratis workshops geschikt voor iedere bezoeker vanaf acht jaar!


Back to the main page …Terug naar de hoofdpagina