Op Echo Base Charity Con 2019 zijn de volgende fangroepen, propmakers en cosplayers aanwezig:

Dutch GarrisonEen Star Wars-event is niet compleet zonder de cosplayers van de 501st Legion en we zijn daarom erg trots te kunnen aankondigen dat de Nederlandse tak, de Dutch Garrison, in full force aanwezig zal zijn op Echo Base Charity Con 2019!

Dutch Garrison cosplayers


 

Rebel Legion Dune Sea Base logoHet Keizerrijk kan alleen een halt worden toegeroepen door de moedige inzet van Jedi en Rebellen. We zijn daarom blij dat de Nederlandse tak van de Rebel Legion, de Dune Sea Base, hun opwachting zal maken op Echo Base Charity Con 2019!

Rebel Legion Dune Sea Base cosplayers


 

R2-D2 Builders ClubOp Echo Base Charity Con loop je de kans om oog in oog te staan met R2-D2, BB-8 of andere droids uit het Star Wars-universum. De R2 Builders Nederland en R2 Builders Belgium zijn namelijk aanwezig om hun zelfgemaakte creaties aan jullie te tonen! Je kunt ze overal tegenkomen om mee op de foto te gaan of om te vragen aan de makers hoe ze de droids hebben gebouwd.

R2-D2 Builders Club


 

De Mandalorian Mercs Costume Club (MMCC) is een wereldwijde cosplayersclub, die zich richt op alles wat met de Mandalorians te maken heeft. De Nederlandse Clan Diryc Vhetin maakt onderdeel uit van de MMCC en zal voor de eerste keer hun opwachting maken op Echo Base Con.

Mandalorian Mercs cosplayers


 

The Galactic Academy cosplayers

De Galactic Academy – Dantooine Campus is de jeugdafdeling van de Nederlandse Rebel Legion, Clan Diryc Vhetin en de Dutch Garrison, exclusief voor jonge Star Wars-fans van 0 tot 17 jaar.

Galactic Academy - Dantooine Campus


 

FX Model MiniaturesFX Model Miniatures is een internationale groep visual effects-enthousiastelingen. Ze besteden veel tijd aan het minutieus namaken van de fysieke schaalmodellen die zijn gemaakt door Industrial Light + Magic voor de productie van de Star Wars-films. Ze maken voor de allereerste keer hun opwachting op een evenement in Nederland.

FX Model Miniatures


 

Remnants of the OrderTijdens de 2017-editie van Echo Base Con waren de makers al aanwezig om de komst van de allereerste Nederlandse Star Wars-fanfilm te promoten. Inmiddels is Remnants of the Order al op meerdere plekken vertoond, en zal het team hun tour gaan afsluiten bij Echo Base Con 2019, waar  bezoekers de mogelijkheid hebben de film aan te schaffen op Blu-ray. Leden van de cast en crew zullen aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden, en de makers nemen ook props uit de film mee!


 

Roy Gilsing is een industrieel ontwerper uit Rotterdam en een Star Wars-fan van het eerste uur. Vanuit zijn webshop WannaWanga produceert hij onderdelen die fans over de hele wereld in staat stellen om accurate replica’s te kunnen bouwen van met name lightsabers uit de originele trilogie en de recente sequels. Op Echo Base Con zal Roy een deel van zijn eigen, zelfgebouwde collectie van lightsabers en andere props tonen, en beantwoordt hij met veel plezier alle vragen over de geschiedenis van deze iconische Jedi-wapens!

WannaWanga lightsabers


 

Black Lemon maakt zeer natuurgetrouwe props waarbij in veel gevallen gebruik wordt gemaakt van originele onderdelen die ook bij de productie van het origineel zijn gebruikt. Zo tonen ze op Echo Base Con replica’s van de lightsabers van Luke Skywalker en Darth Vader (beiden gemaakt met originele Graflex-onderdelen en calculators), Royal Guard Force Pikes, de Battle of Yavin Medal of Bravery en meer. Bovendien nemen ze een lifesize Boba Fett-kostuum mee waarmee je op de foto kunt! Naast props uit Star Wars zijn ook iconische props uit franchises als Indiana Jones, Blade Runner, Terminator en Aliens te zien.


 

Art and Tech

Rob en Nadine van Art and Tech gebruiken hun kennis van kunst en techniek voor het bouwen van unieke en handgemaakte, op Star Wars geïnspireerde lightsabers. Dit heeft al vele bijzondere wapens opgeleverd, elk met een persoonlijk verhaal en unieke details. Tijdens Echo Base Charity Con zal  Art and Tech uitleg geven over lightsabers, hoe ze werken en hoe ze worden gemaakt. Ook kun je deelnemen aan een korte workshop ‘lightsabervechten’ en zelf ervaren hoe het is om als Jedi of Sith te vechten met een lightsaber!

Art and Tech saber


 


Dantooine Prop Collecting

Welke fan kent het gevoel niet? Als kinderen sprak Star Wars zo tot onze verbeelding dat alles wat we wilden was deel uitmaken van dit fantastische universum! Een Stormtrooper worden, hoe cool zou dat zijn? Of je eigen R2-D2 bezitten? Een coole blaster, net zoals die van Han Solo … onze kinderdromen waren oneindig!

Maar voor sommigen zijn deze dromen niet verdwenen. Daarom begon Dan Sczudlik meer dan 10 jaar geleden onder de naam Dantooine Prop Collecting zijn eigen Star Wars-propreplica’s te bouwen, en dat doet hij nog steeds! Het gaat om volledige authenticiteit, dus probeert hij met zijn props altijd zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Het is die jacht naar de perfecte propreplica die de hobby tegelijkertijd leuk en sociaal maakt, mede dankzij de levendige community.

Dan presenteert op Echo Base Con enkele van zijn meest geliefde propreplica’s uit zijn collectie en is beschikbaar om een praatje te maken over hoe ze zijn gemaakt. Dus kom kijken en vergeet niet hallo te zeggen!

Dantooine Prop Collecting


De DroneSpecials van ModelVliegSport Oosterhout & friends on tour zijn aanwezig op Echo Base Con 2019 voor het houden van spectaculaire demonstraties met Propel Star Wars-drones! Natuurlijk staan ze je ook graag te woord om vragen te beantwoorden met betrekking tot regelgeving en het veilig vliegen, advies in onderhoud en technische ondersteuning. Vergeet dus niet om een bezoekje te brengen aan deze demonstraties!

Star Wars Drones

 

Back to the main page …Terug naar de hoofdpagina