Zaal 12 van Kinepolis Jaarbeurs Utrecht doet dienst als “Starkiller Base”, onze main stage met maar liefst 575 stoelen waar de gehele dag door diverse panels, Q&A’s en filmvertoningen zullen worden gehouden.

De voorste 50 stoelen in de zaal zijn gereserveerd voor houders van een Vrienden van Echo Base-kaart (onze V.I.P. tickethouders). Alle andere stoelen zijn vrij beschikbaar, maar let op: vol is vol!

De komende maanden zul je op deze pagina een volledig overzicht kunnen terugvinden van alle panels, Q&A’s en filmvertoningen die we gepland hebben staan. Houd onze website in de gaten voor nieuwe aankondigingen.


Lorne PetersonSculpting a Galaxy: 30 Years of Movie Magic
Panel | Engels gesproken | Tijd: TBC |  Locatie: Starkiller Base (zaal 12)

In dit panel vertelt Lorne Peterson over zijn carrière van ruim 30 jaar bij Industrial Light & Magic. Lorne neemt je mee langs de tientallen projecten waar hij aan heeft gewerkt: vanaf het allereerste begin in 1975 toen hij door George Lucas werd ingehuurd om modellen te bouwen voor Star Wars, via E.T. the Extra-Terrestrial, Ghostbusters II, Back to the Future II, Jurassic Park en Star Trek: Generations naar de Star Wars-prequels, Pirates of the Caribbean en zijn Oscarwinnende werk voor Indiana Jones.

Tijdens dit panel krijg je dankzij vele foto’s en filmfragmenten een uniek beeld hoe de indrukwekkende special effects van deze films tot stand zijn gekomen. Natuurlijk is er ook gelegenheid je vragen te stellen aan Lorne.


Niels FrederiksenEen dag uit het leven van een LEGO Star Wars-designer
Panel | Engels gesproken | Tijd: TBC | Locatie: Starkiller Base (zaal 12)

In deze presentatie vertelt Niels M. Frederiksen over hoe zijn jongensdroom werkelijkheid werd toen hij aan de slag ging als ontwerper bij LEGO en wat er komt kijken bij het creëren van een LEGO Star Wars-set: met welke aspecten moet hij rekening houden bij het ontwikkelen van een set en welke leuke, spannende en verschillende uitdagingen komt hij tegen in zijn werk.

Tijdens deze presentatie krijg je een uitgebreide blik achter de schermen, tips voor LEGO-ontwerpers in spe en krijg je ook de gelegenheid je vragen te stellen.

 

 

 

 …Terug naar de hoofdpagina