Tijdens Echo Base Con 2023 kun je op de Main Stage “Mos Espa” (zaal 11) en de Fan Stage “Mandalore” (zaal 12) genieten van vele panels en filmvertoningen. De voorste rijen in de zalen zijn tot 5 minuten voor aanvang gereserveerd voor houders van een Vrienden van Echo Base-toegangskaart. Alle andere stoelen zijn vrij beschikbaar, maar let op: vol is vol!

De Star Wars Podcast
Panel | Nederlands gesproken | Tijd: 11:00-12:00 |  Locatie: Mandalore Stage

De Star Wars Podcast is de enige Nederlandstalige podcast die volledig gericht is op Star Wars. Hun wekelijkse afleveringen bieden entertainment met discussies, humor, informatieve weetjes en interessante invalshoeken. Sinds hun oprichting in 2020 werken ze nauw samen met Star Wars Awakens en zijn ze onmisbaar geworden in het Nederlandse Star Wars landschap.Het panel van de Star Wars Podcast belooft vermakelijke discussies, Star Wars-gerelateerde stellingen en een give-away voor de aanwezige bezoekers.


Boekpresentatie “Van lightsaber tot tijdmachine”
Boekpresentatie | Nederlands gesproken | Tijd: 11:30-12:15 |  Locatie: Mos Espa Stage

George van Hal, wetenschapsredacteur bij de Volkskrant en fervent sciencefiction-liefhebber, zal zijn nieuwste boek “Van lightsaber tot tijdmachine” presenteren tijdens Echo Base Con. Het boek neemt lezers mee op een opwindende reis door de wetenschap achter de meest iconische gadgets en concepten uit het universum van Star Wars en andere geliefde sciencefiction-franchises. Direct na afloop van de presentatie is er gelegenheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren door de auteur.


The Diorama Builder
Panel | Nederlands gesproken | Tijd: 12:30-13:15 |  Locatie: Mandalore Stage

Tijdens Echo Base Con zullen veel zelfgemaakte diorama’s, props en beelden te zien zijn. Een van de makers hiervan is Eugene Leclercq a.k.a. The Diorama Builder. Eugene is een expert in special movie fx make-up, diorama’s en beelden maken en zal ons tijdens dit panel alles vertellen over het proces van het creëren van deze indrukwekkende creaties. Van sculpting en mallen maken tot het kiezen van de juiste materialen en verftechnieken. Dit panel biedt een unieke kans om meer te leren over de fascinerende wereld van diorama’s en beelden maken. Bovendien krijg je de kans om vragen te stellen aan Eugene en zo meer te leren over het proces.


Celebrating Return of the Jedi
Panel | Engels gesproken | Tijd: 13:00-13:45 |  Locatie: Mos Espa Stage

In mei 2023 vieren we de 40e verjaardag van Return of the Jedi, een gebeurtenis die we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In het panel “Celebrating Return of the Jedi” delen acteurs Denis Lawson (Wedge Antilles), Dermot Crowley (General Madine) en Caroline Blakiston (Mon Mothma) hun ervaringen over het maken van deze geliefde Star Wars-film. Van de iconische scènes tot het werken met de legendarische personages zoals Luke Skywalker en Princess Leia: het panel zal ongetwijfeld fascinerende inzichten bieden in het creatieve proces achter het maken van Return of the Jedi. Natuurlijk is er tijdens het panel ook gelegenheid om vragen te stellen aan de acteurs.


Maak kennis met de Dutch Garrison
Panel | Nederlands gesproken | Tijd: 13:30-14:15 |  Locatie: Mandalore Stage

De Nederlandse tak van de 501st Legion heet de Dutch Garrison. Onder het motto “Bad Guys Doing Good” zetten ze zich in voor goede doelen zoals Stichting Opkikker, Stichting Hoogvliegers en Make-A-Wish Nederland met hun screen-accurate kostuums. Maar wie zijn de mensen die achter de kostuums schuilgaan? Hoe zijn ze op het idee gekomen om juist een kostuum van de Bad Guys uit films, series, comics of games te dragen? Maak kennis met de leden van de Dutch Garrison en doe inspiratie op om misschien zelf een kostuum te maken. Natuurlijk is er ook ruim de tijd om vragen te stellen!


Behind The Magic: A Look At Creating The VFX
Panel | Nederlands gesproken | Tijd: 14:15-15:15 |  Locatie: Mos Espa Stage

In dit panel zal Justin van der Lek ons meenemen in zijn reis door de wereld van visuele effecten: van het maken van z’n eigen korte Star Wars-film als jonge Star Wars-fan tot zijn huidige werk bij Industrial Light + Magic als on set visual effects supervisor bij The Mandalorian en Ahsoka. In gesprek met host Roderick Vonhögen geeft Justin een exclusief kijkje achter de schermen bij de vele Star Wars-producties waaraan hij heeft meegewerkt, zoals de de sequels The Force Awakens en The Last Jedi en de series The Book of Boba Fett en The Mandalorian.


Return of the Scruffy Looking Nerf Herders
Panel | Nederlands gesproken | Tijd: 14:30-15:30 |  Locatie: Mandalore Stage

De Scruffy Looking Nerf Herders zijn terug in een nieuwe samenstelling! Acteurs en comedians Arie Koomen, Ruben van der Meer en Horace Cohen delen naast hun samenwerking bij De Lama’s ook een diepgewortelde liefde voor Star Wars. Tijdens dit panel praten Arie, Ruben en Horace met gespreksleider Dennis Mons over hun gedeelde passie voor Star Wars. Ze delen persoonlijke verhalen over hun eerste kennismaking met de franchise en hoe ze hun fan-zijn beleven. Het belooft niet alleen een boeiend, maar ook uiterst grappig panel te worden, terwijl de “Scruffy Looking Nerf Herders” hun inzichten delen over het Star Wars-fandom.


First Steps In A Larger World: From Screen To Streaming
Panel | Engels gesproken | Tijd: 15:45-16:30 |  Locatie: Mos Espa Stage

Wat hebben Star Wars-acteurs Bonnie Piesse en Duncan Pow met elkaar gemeen? Bonnie speelde (aunt) Beru Lars in Star Wars Episode II: Attack of the Clones en Star Wars Episode III: Revenge of the Sith, en opnieuw in de serie Obi-Wan Kenobi waar haar personage een meer actievolle kant liet zien. Duncan Pow vertolkte Sergeant Melshi in Rogue One: A Star Wars Story en herhaalde deze rol in Andor, waar hij samen met Cassian Andor wist te ontsnappen uit het gevangeniscomplex Narkina 5. In een panelgesprek met host Roderick Vonhögen bespreken beide acteurs hoe ze hun personages hebben laten evolueren in tv-series en welke uitdagingen en mogelijkheden ze daarbij zijn tegengekomen.


This Is The Way: Making The Mandalorian
Panel | Engels gesproken | Tijd: 15:45-16:45 |  Locatie: Mandalore Stage

Met The Mandalorian hebben Jon Favreau en Dave Filoni in drie seizoenen een niet meer weg te denken bijdrage aan het Star Wars-universum geleverd. In dit panel zullen acteur Brendan Wayne (Din Djarin) en Justin van der Lek (visual effects supervisor) ons meenemen achter de schermen van The Mandalorian en ons een blik geven op het creatieve proces dat deze serie tot stand heeft gebracht, van hun eerste kennismaking met het concept van de serie tot de uitdagingen op de set en in de post-productie.


5-25-77
Filmvertoning | Engels gesproken | Tijd: 17:00-19:30 |  Locatie: Mandalore Stage

Voor de allereerste keer op het witte doek in Europa en GRATIS te bekijken voor bezoekers van Echo Base Con, presenteren we 5-25-77! De film vertelt het verhaal van Pat Johnson die op jonge leeftijd door het zien van 2001: A Space Odyssey gefascineerd raakt door special effects films en zijn droom om het in Hollywood te maken najaagt. Daarbij belandt hij als aspirerende filmmaker achter de schermen bij Industrial Light + Magic die op dat moment volop bezig zijn met de special effects van een dan nog onbekende film genaamd Star Wars. De film neemt de kijkers mee op een nostalgische en hartverwarmende reis door de popcultuur van de jaren ’70 en biedt een uniek perspectief op de impact van Star Wars en de opkomst van de moderne blockbuster. Regisseur Patrick Read Johnson, die de film heeft gebaseerd op zijn eigen leven, zal de vertoning van de film inleiden met een videoboodschap. De vertoning is onderdeel van het reguliere programma van Echo Base Con, er is dus geen apart ticket voor de film nodig maar let op: de film is niet ondertiteld en vol is vol.


Return of the Jedi
Filmvertoning | Engels gesproken | Tijd: 17:30-20:00 |  Locatie: zaal 5

Stichting Echo Base organiseert in samenwerking met The Walt Disney Company (Benelux) en Pathé een eenmalige vertoning van de Star Wars-klassieker Return of the Jedi (1983) om de 40e verjaardag van de film te vieren. Deze unieke voorstelling wordt ingeleid door Return of the Jedi-acteurs Denis Lawson (Wedge Antilles), Dermot Crowley (Crix Madine) en Caroline Blakiston (Mon Mothma). De volledige opbrengst van de vertoning wordt gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland. Voor deze voorstelling is een apart ticket benodigd. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus op = op! Tickets zijn te koop op onze ticketpagina uitverkocht. Let op: De film wordt in de originele Engelse taal vertoond zonder ondertiteling.


 

Matthew Wood & host Brainpower in 2019

 

 …Terug naar de hoofdpagina