BrainpowerZaal 12 van Kinepolis Jaarbeurs Utrecht doet dienst als “Starkiller Base”, onze main stage met maar liefst 575 stoelen waar de gehele dag door diverse panels en filmvertoningen zullen worden gehouden. De voorste 50 stoelen in de zaal zijn gereserveerd voor houders van een Vrienden van Echo Base-toegangskaart. Alle andere stoelen zijn vrij beschikbaar, maar let op: vol is vol!

Jouw gastheer op de Main Stage: Brainpower!

 


Remnants150Remnants of the Order: A Star Wars Fan Film
Filmvertoning | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | Tijd: 10:35-11:05 |  Locatie: Starkiller Base (zaal 12)

De Nederlandse Star Wars-fanfilm is nog éénmaal te zien op het grote doek! Met introductie door regisseur Kees van Hattum.

Remnants of the Order vertelt het verhaal van Pai, een jong meisje dat samen met haar oom leeft onder de bezetting van de Empire. Haar dagelijkse leven bestaat uit het zoeken naar bruikbare voorwerpen op haar planeet en praten met haar enige vriend (en Stormtrooper) HV over hoe het zou zijn om een TIE fighter piloot te worden. Maar dan verandert haar leven drastisch wanneer ze een voorwerp uit het verleden vindt.


Scruffy Looking Nerf Herders
Panel | Nederlandstalig | Tijd: 11:15-11:50 |  Locatie: Starkiller Base (zaal 12)

Wat hebben (media)priester Fr. Roderick Vonhögen, Within Temptation-gitarist Ruud Jolie, cabaretier Arie Koomen en Power Unlimited-gamejournalist Dennis Mons met elkaar gemeen? Alle vier zijn ze bekender dan de gemiddelde Nederlander. Maar wist je ook dat ze allen volledig zijn gegrepen door het Star Wars-virus?

In dit panel praten Ruud, Arie en Roderick met gespreksleider Dennis over hun gezamenlijke liefde voor Star Wars. Hoe zijn ze ermee in aanraking gekomen? Hoe beleven ze elk op hun eigen manier hun fan zijn? Hoe kijken ze er tegenaan? Ga er lekker voor zitten en luister naar deze ‘Scruffy Looking Nerf Herders’ die hun licht zullen laten schijnen over Star Wars-fandom.


Creating the Sound of Star WarsMatthew Wood
Panel | Engelstalig | Tijd: 12:00-12:30 |  Locatie: Starkiller Base (zaal 12)

Sound designer en -editor Matthew Wood heeft in zijn al bijna 30 jaar durende carrière bij Skywalker Sound gewerkt aan alle Star Wars-producties sinds de Star Wars Special Edition, inclusief The Rise of Skywalker en The Mandalorian. Ook is hij in verschillende films te zien en te horen: zo voorzag hij General Grievous van z’n stem in Revenge of the Sith en was hij te zien als Bib Fortuna in The Phantom Menace. In dit panel vertelt Matthew over hoe de geluiden van Star Wars tot stand komen, en wie weet… als je het vriendelijk vraagt doet hij misschien wel een live demonstratie van de stem van General Grievous!


Niels FrederiksenEen dag uit het leven van een LEGO Star Wars-designer
Panel | Engelstalig | Tijd: 12:40-13:25 | Locatie: Starkiller Base (zaal 12)

In deze presentatie vertelt Niels M. Frederiksen over hoe zijn jongensdroom werkelijkheid werd toen hij aan de slag ging als ontwerper bij LEGO en wat er komt kijken bij het creëren van een LEGO Star Wars-set: met welke aspecten moet hij rekening houden bij het ontwikkelen van een set en welke leuke, spannende en verschillende uitdagingen komt hij tegen in zijn werk.

Tijdens deze presentatie krijg je een uitgebreide blik achter de schermen, tips voor LEGO-ontwerpers in spe en krijg je ook de gelegenheid je vragen te stellen.


War Stories from the Original TrilogyMichael Pennington
Panel | Engelstalig | Tijd: 13:35-14:05 |  Locatie: Starkiller Base (zaal 12)

Veel gerespecteerde acteurs speelden een rol in de originele Star Wars-trilogie. In dit panel maak je kennis met Angus MacInnes, te zien als Y-Wing piloot Jon “Dutch” Vander in Star Wars (een rol waar hij naar terugkeerde voor Rogue One!), Michael Pennington, Moff Jerjerrod in Return of the Jedi en Paul Brooke, Malakili de Rancor Keeper in Return of the Jedi. Ze hebben veel verhalen te vertellen over het maken van de films, en geven je natuurlijk ook de mogelijkheid om vragen te stellen!


Sculpting a Galaxy: 30 Years of Movie MagicLorne Peterson
Panel | Engelstalig | Tijd: 14:15-15:15 | Locatie: Starkiller Base (zaal 12)

In dit panel vertelt Lorne Peterson over zijn carrière van ruim 30 jaar bij Industrial Light & Magic. Lorne neemt je mee langs de tientallen projecten waar hij aan heeft gewerkt: vanaf het allereerste begin in 1975 toen hij door George Lucas werd ingehuurd om modellen te bouwen voor Star Wars, via E.T. the Extra-Terrestrial, Ghostbusters II, Back to the Future II, Jurassic Park en Star Trek: Generations naar de Star Wars-prequels, Pirates of the Caribbean en zijn Oscarwinnende werk voor Indiana Jones.

Tijdens dit panel krijg je dankzij vele foto’s en filmfragmenten een uniek beeld hoe de indrukwekkende special effects van deze films tot stand zijn gekomen. Natuurlijk is er ook gelegenheid je vragen te stellen aan Lorne.


Rio DurantStar Warriors from the Disney era
Panel | Engelstalig | Tijd: 15:25-15:55 |  Locatie: Starkiller Base (zaal 12)

In dit panel stellen wij je voor aan een aantal getalenteerde mensen die verantwoordelijk zijn voor het tot leven brengen van vele aliens in de recente Star Wars-films. Katy Kartwheel, Kiran Shah en Tom Wilton hebben ieder vele verschillende rollen gespeeld in alle films in het Disney-tijdperk, zoals Rio Durant in Solo, Teedo in The Force Awakens en Ponda Baba in Rogue One. Tijdens het panel zullen Katy, Kiran en Tom vertellen over hun ervaringen met het maken van de films, hun avonturen op de set en natuurlijk krijg je ook de gelegenheid je vragen te stellen!


Star Wars: The Rise of Skywalker Charity ScreeningTROS
Filmvertoning | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | Tijd: 15:30-18:45 | Locatie: Ahch-To (zaal 8)

Tijdens Echo Base Charity Con zal een zeer speciale vertoning van Star Wars: The Rise of Skywalker zal plaatsvinden in aanwezigheid van diverse makers van de film, waaronder Lee Towersey (R2-D2) en Brian Herring (BB-8)! Na afloop van de film zullen de gasten vertellen over hun ervaringen met het maken van de film. Natuurlijk is er daarbij ook gelegenheid vragen te stellen. Voor deze speciale voorstelling is een apart ticket benodigd. De volledige opbrengst van deze exclusieve vertoning zal in samenwerking met Kinepolis Jaarbeurs Utrecht worden gedoneerd aan Stichting KiKa.


Bringing Droids to LifeBB-8 en R2-D2
Panel | Engelstalig | Tijd: 16:05-16:35 |  Locatie: Starkiller Base (zaal 12)

Hoe beweegt BB-8 zich voort? Is R2-D2 echt een robot, of zit er iemand in? In dit panel krijg je op deze vragen -en nog veel meer- een antwoord van de mensen die de robots tot leven brengen in de films. Brian Herring is de main puppeteer voor BB-8, en Lee Towersey bouwt en bestuurt R2-D2. Dit is jouw kans om alles te weten te komen over je favoriete droids!


Rogue OneRogue One: A Star Wars Story
Filmvertoning | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | Tijd: 16:45-19:00 |  Locatie: Starkiller Base (zaal 12)

Nog éénmaal te zien op het grote doek! Zoals gekozen door de bezoekers van Echo Base Con. Rogue One gaat over een groep onwaarschijnlijke helden die in roerige tijden met elkaar samenwerken om de plannen voor de Death Star, het ultieme vernietigingswapen, te stelen van het oppermachtige Keizerrijk. Dit belangrijke moment op de Star Wars-tijdlijn is allesbepalend: het brengt gewone mensen bij elkaar die ervoor kiezen om buitengewone dingen te doen en zo onderdeel worden van iets groters dan henzelf.


Let op: tijden zijn onder voorbehoud. Check altijd deze pagina en de informatie tijdens het evenement zelf voor de meest actuele tijden.

 

 

 

 

 …Terug naar de hoofdpagina