Op zaterdag 16 december 2017 vond de vierde Echo Base Con (EBCC2017) plaats, het officiële evenement van de Nederlandse Star Wars stichting Echo Base. Deze vierde editie stond net als zijn twee voorgangers in het teken van een goed doel. Dit keer was er gekozen voor Force for Change, de charitatieve instelling van Lucasfilm Ltd en Disney. Ditmaal fungeerde de prachtige Utrechtse bioscoop Kinepolis Jaarbeurs als locatie waar zo’n 1.500 bezoekers uit binnen- en buitenland de conventie bezochten. Het evenement was enkele weken voor aanvang al volledig uitverkocht. Dat resulteerde in een ongelooflijke opbrengst van maar liefst 10.604 euro voor het goede doel.

De gasten

Echo Base Charity Con official star wars posterEen breed en divers scala aan gasten waren aanwezig. Wat te denken van Jeremy Bulloch (onder meer Boba Fett in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi), die kort na dit evenement zijn pensioen aankondigde. Daarnaast waren acteurs als Tim Rose (Admiral Ackbar in Return of the Jedi, The Force Awakens en The Last Jedi, Salacious Crumb en Sy Snootles in Return of the Jedi), Guy Henry (Grand Moff Tarfkin in Rogue One), Michael Carter (Bib Fortuna in Return of the Jedi) en Richard Oldfield (Hobbie in The Empire Strikes Back) aanwezig. Uit de nieuwe films waren er diverse puppeteers zoals Brian Herring (BB-8 in The Force Awakens, The Last Jedi en Episode IX), Paul Kasey (Ello Asty in The Force Awakens, Edrio “Two Tubes” en Admiral Raddus in Rogue One en C’ai Threnalli in The Last Jedi) en Derek Arnold (onder meer Pao in Rogue One en Argus Panox in Solo). Ook Lucasfilm creature concept designers Jake Lunt Davis en Martin Rezard maakten hun opwachting. En last but not least de Nederlander Justin van der Lek die tegenwoordig onder meer bij Industrial Light + Magic furore maakt als digital artist, maar op EBCC2003 nog meehielp als vrijwilliger!

Veiling

Voor de Charity Auction werd er dit keer een samenwerking aangegaan met de veilingswebsite Catawiki. Net als bij de voorgaande edities werden er vele bijzondere items aangeboden, zoals een originele Porg tekening van ontwerper Jake Lunt Davies en door Disney Nederland ter beschikking gestelde officiële posters van The Force Awakens en Rogue One, gesigneerd door onder meer de main cast! De veiling vond online plaats en liep live af tijdens het evenement.

Activiteiten

Daarnaast waren er tal van activiteiten zoals signeersessies, Q&A’s met onze speciale gasten en screenings van afleveringen van Star Wars Rebels en van The Force Awakens. Ook voor de jonge fans was er volop vermaak: ze konden zich laten schminken als hun favoriete personage, bij de LEGO tafel hun eigen bouwwerken creëren en zich door een Nederlandse Jedi Master laten trainen in de kunst van lichtzwaardgevechten.

Conventieposter

De officiële conventieposter werd gemaakt door comic artiest Stephen B. Scott. De in beperkte oplage afgedrukte poster van ongeveer 42 x 60 centimeter is niet los verkocht en enkel V.I.P.-tickethouders ontvingen een gratis exemplaar.

De aftermovie:

Videoverslagen van de panels:

Een foto-impressie:

 

 

 

 …Terug naar de hoofdpagina