Op zaterdag 13 oktober 2001 vond de allereerste Echo Base Con (EBC2001) plaats. Op locatie De Mallejan in Maarssen bezochten zo’n 500 Star Wars fans uit binnen- en buitenland het evenement.

Met Anthony Daniels (beter bekend als C-3PO uit alle Star Wars-films) en Ray Park (Darth Maul uit The Phantom Menace), in zijn eerste conventiebezoek op het vaste land van Europa, had de EBC2001 voor die tijd een ongekende line-up van gasten.

Activiteiten

Er waren tal van activiteiten, zoals een officieel Star Wars Collectable Card Game (CCG) toernooi van Decipher, demo’s van de Decipher Star Wars CCG, een consolegame wedstrijd in samenwerking met Sony Computer Entertainment, een exclusieve officiële presentatie van de Star Wars: Episode I – The Phantom Menace DVD door een afgevaardigde van Twentieth Century Fox Home Entertainment met medewerking van Ray Park en Anthony Daniels, Q&A’s met beide acteurs, signeersessies, een loterij, een vertoning van de documentaire The Fandom Menace, een divers aantal merchandise dealers en nog veel meer.

Van de officiële conventieposter zijn meerdere versies gemaakt. Van één van de versies zijn slechts 30 stuks geprint op A3 formaat. Slechts een aantal daarvan is nog in omloop. In totaal waren er 600 toegangskaarten beschikbaar (allen genummerd). Een kaartje kostte 50 gulden aan de kassa, maar in de voorverkoop begonnen prijzen al vanaf 20 gulden voor leden van de fanclub.

De gearchiveerde site van de 2001-editie kun je hier terugvinden:  www.echobasecon.nl/2001/. Let op: links werken mogelijk niet meer.

Een foto-impressie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 …Terug naar de hoofdpagina