Duncan Pow (8 oktober 1977) is een Schotse acteur, bekend als Sergeant Ruescott Melshi in Rogue One: A Star Wars Story en de Disney+-serie Andor.

Pow werd geboren in Edinburgh en verhuisde op 11-jarige leeftijd naar Wells, Engeland. Zijn acteercarrière begon in 2005 met een optreden in de miniserie Psycho, gevolgd door een terugkerende rol in de in Engeland razend populaire serie Holby City. Na diverse rollen in andere series zoals Law & Order: UK (2014), 24: Live Another Day (2014) en Black Mirror (2016), kwam zijn doorbraak bij het grote publiek met zijn rol in Rogue One: A Star Wars Story (2016) waarin hij als Ruescott Melshi een belangrijke rol speelt in het slagen van de missie van Cassian Andor en Jyn Erso.

Duncan Pow als Ruescott Melshi in Rogue One: A Star Wars Story

Pow speelt Melshi opnieuw in de recente Disney+-serie Andor (2022), waarin we zien we hoe Melshi en Andor elkaar voor het eerst ontmoeten als gevangenen op Narkina 5.

Duncan Pow als Ruescott Melshi in Andor

Duncan Pow is tijdens Echo Base Con 2023 voor het eerst op een conventie in de Benelux te zien. Mis deze kans niet om hem te ontmoeten, verhalen van achter de schermen te horen en je persoonlijke memorabilia te laten signeren.