Engeland staat bekend om zijn vele beroemde theaterstukken, zijn theaterindustrie en een enorme hoeveelheid aan indrukwekkende acteurs. Er is bijna geen blockbuster die niet zonder Britse inmenging kan bestaan. Onze volgende gast komt voort uit die industrie en is niet bepaald onbekende van het toneel, televisie en film.

Guy Henry werd geboren op 17 oktober 1960 in Londen, Engeland. Hij doorliep met succes de Royal Academy of Dramatic Art, één van de oudste en meest prestigieuze dramascholen van Engeland, waar ook bekenden zoals Anthony Hopkins, Alan Rickman en Tom Hiddlestone hun opleiding volgden.

Eén van zijn eerste rollen was die van een jonge Sherlock Holmes in Young Sherlock: The Mystery of the Manor House (1982). Er volgden daarna nog vele andere rollen in televisieseries, zoals Casualty, Waking the Dead, Extras en Rome. Zijn vertolking van Henrik Hanssen in de televiesieserie Holby City maakte hem een beroemdheid in Engeland.

Op de planken vertolkte hij vele rollen bij onder andere National Theatre, Donmar Warehouse en Royal Shakespeare Company in stukken zoals King John, Twelfth Night en Cymbeline. Op filmgebied was hij te zien in onder meer V for Vendetta en Harry Potter and the Deathly Hallows – Deel 1 & 2. En onlangs speelde hij in de kaskraker en tevens de allereerste Star Wars spin-off Rogue One: A Star Wars Story. Daarin vervulde hij de rol van Grand Moff Tarkin. Voor de rol werd gebruikt gemaakt van de nieuwste motion capture technieken waarbij het gezicht van wijlen Peter Cushing digitaal werd gerecreëerd en als het ware over het gezicht van Guy werd geplakt.

Guy Henry zal tijdens Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden. Prijs handtekening: EUR 20.

 

Guy Henry Grand Moff Tarkin

 

 …Terug naar de hoofdpagina