[:nl]Dantooine Props op Echo Base Con[:en]Dantooine Props at Echo Base Con[:]

[:nl]Welke fan kent het gevoel niet? Als kinderen sprak Star Wars zo tot onze verbeelding dat alles wat we wilden was deel uitmaken van dit fantastische universum! Een Stormtrooper worden, hoe cool zou dat zijn? Of je eigen R2-D2 bezitten? Een coole blaster, net zoals die van Han Solo … onze kinderdromen waren oneindig!

Maar voor sommigen zijn deze dromen niet verdwenen. Daarom begon Dan Sczudlik meer dan 10 jaar geleden onder de naam Dantooine Props zijn eigen Star Wars-propreplica’s te bouwen, en dat doet hij nog steeds! Het gaat om volledige authenticiteit, dus probeert hij met zijn props altijd zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Het is die jacht naar de perfecte propreplica die de hobby tegelijkertijd leuk en sociaal maakt, mede dankzij de levendige community.

Dan presenteert op Echo Base Con enkele van zijn meest geliefde propreplica’s uit zijn collectie en is beschikbaar om een praatje te maken over hoe ze zijn gemaakt. Dus kom kijken en vergeet niet hallo te zeggen!

Klik hier voor een overzicht van alle fangroepen, cosplayers en propbouwers die aanwezig zijn op Echo Base Con.

 

Dantooine Prop Collecting[:en]Which fan doesn’t know the feeling? As children, Star Wars grabbed our imagination and all we wanted was to become part of this fantastic universe! Be a Stormtrooper, how cool would that be? Or owning your very own R2 unit! Maybe settle for a cool blaster, just like the one Han Solo carries… the list of crazy childhood dreams goes on!

But for some these dreams simply won’t go away. That’s why Dan Sczudlik, under the name Dantooine Props, started building his own Star Wars prop replicas over a decade ago and he’s still at it! Accuracy is key, so he’s always trying to get as close to the screen used props as possible. It’s that chase for the “holy grails” that makes the hobby fun and very social at the same time, as it lives from a thriving community.

Dan will be presenting some of his most cherished pieces straight from his collection at Echo Base Con and will be there to chat about these prop replicas (or props in general). So come by, have a look and don’t forget to say hi!

Klik hier voor een overzicht van alle fangroepen, cosplayers en propbouwers die aanwezig zijn op Echo Base Con.

Echo Base Charity Con 2019 will take place on Saturday, December 21 in Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht, the Netherlands. Buy your tickets HERE today!

 

Dantooine Prop Collecting[:]