Welke fan kent het gevoel niet? Als kinderen sprak Star Wars zo tot onze verbeelding dat alles wat we wilden was deel uitmaken van dit fantastische universum! Een Stormtrooper worden, hoe cool zou dat zijn? Of je eigen R2-D2 bezitten? Een coole blaster, net zoals die van Han Solo … onze kinderdromen waren oneindig!

Maar voor sommigen zijn deze dromen niet verdwenen. Daarom begon Dan Sczudlik meer dan 10 jaar geleden onder de naam Dantooine Props zijn eigen Star Wars-propreplica’s te bouwen, en dat doet hij nog steeds! Het gaat om volledige authenticiteit, dus probeert hij met zijn props altijd zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Het is die jacht naar de perfecte propreplica die de hobby tegelijkertijd leuk en sociaal maakt, mede dankzij de levendige community.

Dan presenteert op Echo Base Con enkele van zijn meest geliefde propreplica’s uit zijn collectie en is beschikbaar om een praatje te maken over hoe ze zijn gemaakt. Dus kom kijken en vergeet niet hallo te zeggen!

Klik hier voor een overzicht van alle fangroepen, cosplayers en propbouwers die aanwezig zijn op Echo Base Con.

 

Dantooine Prop Collecting

A STAR WARS EVENT | 27 MEI 2023 | PATHE AMSTERDAM NOORD