Vandaag precies drie jaar geleden vond de vijfde editie plaats van Echo Base Charity Con. Ook dit keer was het grootste Star Wars-evenement van de Benelux voor aanvang al volledig uitverkocht.

Zoals gebruikelijk waren gasten uit 40 jaar Star Wars-geschiedenis aanwezig, zoals Lorne Peterson (de Oscarwinnende modelbouwer van Industrial Light + Magic), Michael Pennington (Moff Jerjerrod in Return of the Jedi in zijn allereerste conventieoptreden op het Europese vasteland) en Skywalker Sound-medewerker Matthew Wood (maar liefst vijf keer genomineerd voor een Oscar!). De charity screening voor het goede doel was dit keer van het gloednieuwe laatste deel in de Skywalker-saga: The Rise of Skywalker.

In deze editie stond Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) centraal en konden we na afloop een bedrag van maar liefst 11.375,74 euro overhandigen aan dit prachtige goede doel.

Klik hier voor een uitgebreide terugblik met foto’s en video.

A STAR WARS EVENT | 27 MEI 2023 | PATHE AMSTERDAM NOORD