Op Echo Base Con 2023 zullen bijzondere replica’s van Star Wars-props te bewonderen zijn van de hand van vier kundige propmakers.

Ray Borggreve, oprichter van Black Lemon Props uit Rotterdam, zal tijdens het evenement zijn full-size Han Solo in Carbonite tentoonstellen. Black Lemon is momenteel de enige leverancier van onderdelen voor deze prop in Europa, dus als je zelf een Han Solo in Carbonite wilt maken ben je bij Ray aan het juiste adres.
Marvin Stiefelhagen, die zijn werk presenteert onder de naam Industrial Light & Modeling, is gespecialiseerd in het recreëren van originele studiomodellen van Star Wars voertuigen en ruimteschepen. Door het bestuderen van de originele modellen en het gebruik van onderdelen uit auto-, tank- en vliegtuig-bouwpakketten weet Marvin replica’s te maken die tot in detail overeenkomen met de originele props.
Jos van Lonkhuizen, eigenaar van Vedor Replicas, toont op Echo Base Con een flink aantal van zijn projecten, waaronder lightsabers, een replica van de houten kist uit de Kenobi-serie met daarin de twee bekende hilts, een metalen Beskar-speer en een verweerde Lola-droid. Jos staat bekend om zijn nauwkeurigheid en oog voor detail bij het tot in de puntjes nabouwen van ‘screen-used props’.
Roy Gilsing van WannaWanga.com zal op het evenement meerdere van zijn prop-replica’s uit eigen collectie laten zien, waaronder lightsabers, blasters, de Endor bunker-bom en Luke Skywalker’s handgereedschap uit Return Of The Jedi. Roy geniet wereldwijd bekendheid bij bouwers van lightsabers en andere filmprops als leverancier van precisieonderdelen en bouwpakketten.

 

Een overzicht van alle op Echo Base Con 2023 aanwezige fangroepen, cosplayers en propmakers vind je op deze pagina.

A STAR WARS EVENT | 27 MEI 2023 | PATHE AMSTERDAM NOORD