Brian Herring is een Britse poppenspeler die aanvankelijk als acteur, stand-up komiek en podiummanager werkte, totdat hij in 1992 aan de slag ging bij de legendarische Britse poppenshow Spitting Images waar hij het vak van poppenspeler leerde beoefenen. Vanaf 1999 ging hij werken voor de Jim Henson Company waar hij onder meer werkte aan The Muppet Christmas Carol.

Daarnaast heeft Brian de afgelopen jaren aan diverse andere films en televisieseries meegewerkt, zowel als acteur als poppenspeler, voor titels als 28 Weeks Later, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Hellboy 2: The Golden Army, de Simon Pegg-film The World’s End en de Alien prequel Prometheus.

Star Wars-fans zullen zijn werk het best kennen als de performer van BB-8 in Star Wars: The Force Awakens. Deze rol vervult hij ook voor het vervolg Star Wars: The Last Jedi. Hij werkte daarnaast ook aan Star Wars: Rogue One – A Star Wars Story, waarin hij onder meer te zien is als de droid SE-2.

Brian Herring zal tijdens Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden. Prijs handtekening: EUR 25.

 

brian herring bb-8

 

 …Terug naar de hoofdpagina