Jeremy Bulloch wordt geboren op 16 februari 1945 in Engeland. Al op zijn twaalfde jaar ging hij werken als acteur en verscheen voor het eerst op de buis in een reclamefilmpje. Zijn grote doorbraak kwam op zeventienjarige leeftijd met de Cliff Richard film “Summer Holiday” uit 1963. In 1977 verscheen hij voor het eerst in een James Bond film, “The Spy Who Loved Me“, als het personage Smithers. Deze rol zou hij voor de film “For Your Eyes Only” (1981) en “Octopussy” (1983) weer oppakken.

Boba Fett

Star Wars fans kennen hem het beste als Boba Fett, die in 1980 in de kaskraker “The Empire Strikes Back” zijn opwachting maakte, en in “Return of the Jedi” (1983) terugkeerde. De rol dankte hij min of meer aan zijn halfbroer, Robert Watts, die als meewerkend producent werkte voor Lucasfilm en de taak had gekregen iemand te zoeken die de rol van Boba Fett zou kunnen vervullen.

Andere rollen

Maar daar bleef het niet bij. Tijdens de productie van Empire had men nog iemand nodig die een Imperial Officer kon spelen, die als taak had Princess Leia en Chewbacca op Cloud City naar de Shuttle van Darth Vader te brengen. Op dat moment was er geen acteur beschikbaar. Bulloch werd vervolgens gevraagd om de officier, die later de naam Luietenant Sheckil kreeg, te spelen. Vele jaren later keerde Bulloch nog een keer terug naar het Star Wars universum. Ditmaal voor de film “Revenge of the Sith“, waarin hij als Captain Colton in zijn Alderaan Cruiser Obi-Wan Kenobi, Yoda en Bail Antilles vervoerde naar Coruscant na de executie van Order 66..

Jeremy Bulloch zal tijdens Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden. Prijs handtekening: EUR 20.

Bezoek zijn officiële site op www.jeremybulloch.com.

 

 

 …Terug naar de hoofdpagina