Lee Towersey was zeven jaar oud toen Star Wars: Episode IV – A New Hope uitkwam in de bioscoop. Net als met veel kinderen in die tijd maakte de film enorm veel indruk op zijn leven. Hij wist toen echter nog niet dat hij zesendertig jaar later R2-units voor diezelfde franchise zou gaan maken!

Als kind was één van zijn hobby’s modelbouw. Met deze ervaring besloot hij jaren later om voor de gein een R2-D2 na te bouwen. In januari 2009, na er zo’n twee jaar mee bezig zijn geweest, was zijn op afstand bestuurbare, film accurate R2-D2 klaar. Omdat hij eigenlijk niet wist wat hij vervolgens ermee moest doen, besloot hij maar om charity events te gaan bezoeken. Dit leidde er uiteindelijk toe dat hij werd erkend door Lucasfilm, die hem vroegen voor promotionele events in Engeland, zoals de lancering van nieuwe games, de première van The Phantom Menace in 3D en een reclamecampagne op televisie

In de zomer van 2013 werd hij uitgenodigd voor een bijeenkomst in de Pinewood Studios met Neal Scanlan en andere leden van het productieteam om een aanbod voor hem te bespreken. Dit aanbod bleek te gaan om het bouwen van R2-D2’s voor de nieuwe reeks Star Wars-films.

Binnen drie maanden na het gesprek was Lee, een fan die nog nooit in de filmindustrie had gewerkt, fulltime als staflid aan het werk aan Star Wars: Episode VII – The Force Awakens voor het Creature Effects Team van Neal Scanlan. Hij is ook daarna daar blijven werken waar hij droid bouwde en bediende voor Rogue One: A Star Wars Story, Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi, Solo: A Star Wars Story en het aankomende Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker.

The Force Awakens:
Lee bouwde R2-D2, Mouse Droids, R0-4LO, Toolbox Droids en Power Droids, en hij bediende alle op afstand bestuurbare droids die hij bouwde
Rogue One:
Hij bouwde de eerste versie van de A-LT Droid, plus een nieuwe, zwartek R2-unit genaamd C2-B5. Hij bediende R2-D2 tijdens zijn cameo met C-3PO, de A-LT Droid, C2-B5, Mouse Droids en andere Astromechs.
The Last Jedi:
Hij bediende R2-D2, Resistance BB-units (BB-9E & BB-4), Mouse Droids en Sentry Droids.
Solo:
Deze film bevatte het grootste aantal droids die door Lee waren gemaakt. Hij was met name betrokken bij het bouwen van meer van de A-LT droids, waarmee het productieaantal van deze droids op drie kwam te staan. Hij was ook betrokken bij de bouw van de nieuwe miniversie van de Power Droid (MPH-11), W1-EG5, P0-03, GB-BD, WG-22 en de fighting droids. Daarnaast assisteerde hij ook bij het aankleden van een aantal droid. Behalve dit bestuurde hij ook veel van de droids die hij bouwde, vooral de A-LT droids. Hij hielp daarnaast ook met het coördineren van de scène met de uitbraak uit de control room op Kessel.

Lee Towersey zal tijdens de Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden.

Prijs handtekening: 20 euro
Selfie: 20 euro
Beckett Witness Certification: 10 euro

Lee Towersey

Lee Towersey

 

back to the main pageTerug naar de hoofdpagina