Op 29 juni 1947 werd Michael Carter geboren in Dumfries, Schotland. In 1971 maakt hij zijn debuut in de legendarische Britse serie Doctor Who. De meest memorabele rollen waren die in de televisieserie Dempsey & Makepeace (1985) en in de John Landis filmklassieker An American Werewolf in London (1981), waarin ook Frank Oz een rol speelt.

Het best bekend is hij echter als de Twi’lek Bib Fortuna, rechterhand van Jabba the Hutt uit Return of the Jedi (1983). Toen Michael auditie ging doen, wist hij enkel dat de film Blue Harvest heette, maar waar de film over ging, was hem onbekend. Nadat regisseur Richard Marquand hem de rol had gegeven, vertelde deze hem dat het ging om een rol in de nieuwste Star Wars film. Het zou letterlijk en figuurlijk een loodzware rol worden. Zo duurde het in het begin maar liefst 8 uur om de make-up aan te brengen.

De laatste paar jaar is Michael veelal te zien geweest in televisieseries, maar net zoals zijn andere Britse collega’s, is hij vooral op de planken van theaters te vinden. Zo was hij onder andere te zien in het National Theater op het Londense West End.

Michael Carter zal tijdens Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden. Prijs handtekening: EUR 20.

 

Michael Carter Bib Fortuna

 

 …Terug naar de hoofdpagina