Michael Vivian Fyfe Pennington, zoals zijn volledige naam luidt, werd geboren op 7 juni 1943 in Cambridge, Engeland. Opgroeien deed hij in Londen, waar hij zijn schoolcarrière volgde. Zijn liefde voor het theater begon al op vroege leeftijd en bracht hem al snel naar het National Youth Theatre.

Hij verfijnde zijn kunsten niet alleen als acteur, maar ook als schrijver en regisseur. Zo schreef hij een tiental boeken en richtte hij samen met collega-regisseur Michael Bogdanov in 1986 de English Shakespeare Company op, waar hij tot 1992 een van de directeuren was.

Hoewel zijn verdiensten dus vooral in de toneelwereld heel bekend zijn, heeft hij ook op televisie- en filmgebied diverse rollen gehad. Op het kleine scherm had hij onder meer rollen in “Father Brown“, “The Tudors” en “Silent Witness“. Op het grote doek was hij bijvoorbeeld te zien in de film over Margaret Thatcher, “The Iron Lady” (2001) met Meryl Streep in de hoofdrol.

Star Wars-fans kennen hem echter het beste als Moff Jerjerrod, de afgezant van het Keizerrijk verantwoordelijk voor de bouw van de tweede Death Star in “Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi” (1983). Voor de film waren er nog veel meer scènes opgenomen, die echter op de montagevloer belanden. Jarenlang werd er over deze scènes gespeculeerd, totdat ze enkele jaren geleden als bonusmateriaal op de Blu-ray release van 2011 werden gereleased.

In tegenstelling tot veel van zijn collega-acteurs uit Star Wars heeft Michael Pennington tot voor kort nooit deelgenomen aan conventies. Dit aankomende optreden markeert dus één van zijn eerste conventiebezoeken wereldwijd en tevens zijn allereerste conventie in Nederland.

Michael Pennington zal tijdens de Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden.

Prijs handtekening: 30 euro
Selfie: 10 euro
Beckett Witness Certification: 10 euro

 

 

 

back to the main page …Terug naar de hoofdpagina