Paul Kasey werd geboren op 5 augustus 1973 in Chatham, Engeland. Zijn opleiding genoot hij aan de Laine Theatre Arts in Surrey, waar hij werd opgeleid in dans, musical, acteren en zang. Na het behalen van zijn diploma ging hij vol voor musicals, wat hem uiteindelijk een rol opleverde in de musical Grease, een voorstelling die twee jaar liep in Londen.

Zijn eerste echte filmrol kreeg hij in 2002 als één van de reapers in Blade II. Kort daarna volgde een rol als geïnfecteerde in 28 Days Later, eveneens uit 2002. In 2005 sloot hij zich aan bij de cast van de nieuwe Doctor Who serie. Daarin speelde hij diverse monsters en wezens, zoals Clockwork Android, de Hoix, de Cyber Leader en de Cybercontroller. Ook in de spin-off shows – Torchwood en The Sarah Jane Adventures – was hij te zien.

Star Wars fans maakten voor het eerst kennis met hem als de Rebellenpiloot Ello Asty in Star Wars: The Force Awakens. Ook was hij te zien in Rogue One: A Star Wars Story als onder andere Edrio “Two Tubes” en Admiral Raddus. Paul zal ook te zien zijn in Star Wars: The Last Jedi, maar welke rol(len) hij precies speelt is nog niet bekend.

Paul Kasey zal tijdens Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden. Prijs handtekening: EUR 20.

 

paul kasey elio two tubes ello asty admiral raddus

 

 …Terug naar de hoofdpagina