Lorne Peterson is geboren op 20 oktober 1944 in Vancouver, Canada. Al van jongs af aan had hij aanleg voor kunst en was hij onder leeftijdsgenoten bekend als de jongen die altijd in de klas zat te tekenen. Het zou hem uiteindelijk een graad in Beeldende Kunst aan de universiteit van California State opleveren.

Aanvankelijk had hij als doel om het vak ook te gaan geven als leraar aan een universiteit, maar tegen de tijd dat hij afstudeerde begin jaren ’70 lagen de vacatures in de regio van Los Angeles niet voor het oprapen. Omdat hij niet uit Los Angeles wilde vertrekken ging hij aan de slag als industrieel ontwerper. Tijdens één van zijn klussen stuitte hij op een oud-studiegenoot die vroeg of hij geïnteresseerd was om te werken aan een sci-fi film.

De film in kwestie was natuurlijk Star Wars. Omdat de verantwoordelijke filmmaatschappij Twentieth Century Fox geen special effects afdeling meer had, moest George Lucas zelf iets verzinnen. Dit leidde tot de oprichting van wat wij nu inmiddels kennen als het legendarische Industrial Light + Magic (ILM). Lorne Peterson was er vrijwel vanaf het begin bij en werkte er als modelmaker en later als hoofd van de model shop. Bij Lucasfilm werkte hij aan de eerste zes Star Wars films: A New Hope (1977), The Empire Strikes Back (1980), Return of the Jedi (1983), The Phantom Menace (1999), Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005). Daarnaast werkte hij ook aan de originele Disney-attractie Star Tours (1987), de Special Editions (1997) en de twee Ewok spin-off films Caravan of Courage (1984) en The Battle for Endor (1985).

Lorne werkte niet alleen achter de schermen, maar is ook in twee van de films te zien. Zo is hij in A New Hope te zien als een Rebel Scout op de Massassi basis op Yavin 4 en had hij een cameo in de Podrace-scène in The Phantom Menace.

Tijdens zijn 34-jaar-durende carrière bij ILM werkte hij ook aan vele andere filmklassiekers, zoals Ghostbusters, Back to the Future, Jurassic Park en Pirates of the Caribbean. Voor zijn bijdrage aan Indiana Jones and the Temple of Doom ontving hij een Academy Award (Oscar) en een BAFTA.

Lorne Peterson zal tijdens de Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden.

Prijs handtekening: 20 euro
Beckett Witness Certification: 10 euro

 

 

 

 

back to the main page …Terug naar de hoofdpagina