Dutch Garrison infiltreert Echo Base!

Een Star Wars-event is niet compleet zonder de 501st Legion en we zijn daarom erg trots te kunnen aankondigen dat de Nederlandse tak, de Dutch Garrison, in full force aanwezig zal zijn op Echo Base Charity Con 2017!

De Dutch Garrison is de Nederlandse tak van de 501st Legion, de wereldwijde Star Wars kostuumvereniging die zich richt op de kostuums van de ‘bad guys’. Deze organisatie zet zich al jarenlang in voor goede doelen op allerlei evenementen en we zijn blij dat ze zich op Echo Base Charity Con gaan inzetten voor Unicef via Star Wars: Force for Change.

De 501st Legion is begonnen in 1997 met een kleine website. Nu, jaren later, is het uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met meer dan 4000 leden. Al deze leden hebben een eigen kostuum van de ‘slechteriken’ uit Star Wars. Denk hierbij aan Darth Vader, Stormtroopers en Boba Fett. De 501st stelt hoge eisen aan deze kostuums waardoor deze bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Een overzicht van (de tot nu toe aangekondigde) Star Wars fangroepen vind je hier terug.

 

Dutch Garrison