vandort studios

Fan artist: VanDort Studio

VanDort Studio is de studio van de Nederlandse fan artist Anton van Dort, wiens werk is gepubliceerd in publicaties van diverse fan en charitatieve organisaties, zoals de onofficiële Belgische Star Wars fanclub, de officiële Duitse Star Wars fanclub en de Australische Star Wars fanclub. Daarnaast werkt hij ook voor The Flying Dutch, de Nederlandse Star Trek fanclub. Anton maakt niet alleen covers voor magazines, maar helpt deze organisaties ook met ontwerpen van onder andere affiches, illustraties, lidmaatschapskaarten, visitekaartjes en flyers.

Werken voor goede doelen is Anton ook niet vreemd. Zo is zijn werk gebruikt door een aantal Duitse goede doelen die door Lucasfilm Ltd. officieel zijn geautoriseerd om via Star Wars geld in te zamelen.

Zijn grootste prestatie als fan artist is dat zijn werk dat is gepubliceerd door de Duitse Star Wars fanclub officieel goedgekeurd is door Lucasfilm en Disney. Een prestatie die zelfs voor sommige professionele artiesten een lastige opgave is…

Anton streeft professionele ambities na op internationaal niveau, maar wel art blijft maken als fan, voor de fans. Hij zal op Echo Base Charity Con aanwezig zijn om zijn art te tonen en te vertellen over zijn vele invloeden en inspiraties.