[:nl]In het panel “Sculpting a Galaxy” vertelt Lorne Peterson over zijn carrière van ruim 30 jaar bij Industrial Light & Magic. Lorne neemt je mee langs de tientallen projecten waar hij aan heeft gewerkt: vanaf het allereerste begin in 1975 toen hij door George Lucas werd ingehuurd om modellen te bouwen voor Star Wars, via E.T. the Extra-Terrestrial, Ghostbusters II, Back to the Future II, Jurassic Park en Star Trek: Generations naar de Star Wars-prequels, Pirates of the Caribbean en zijn Oscarwinnende werk voor Indiana Jones.

Tijdens dit panel krijg je dankzij vele foto’s en filmfragmenten een uniek beeld hoe de indrukwekkende special effects van deze films tot stand zijn gekomen. Natuurlijk is er ook gelegenheid je vragen te stellen aan Lorne.

Het panel “Sculpting a Galaxy” vindt plaats in Starkiller Base (zaal 12). Het programma met de tot nu toe aangekondige panels vind je op deze pagina.

Echo Base Charity Con 2019 vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Koop vandaag nog hier jouw kaarten!

Lorne Millennium Falcon

Lorne Peterson bouwt de Millennium Falcon

[:en]In the panel “Sculpting a Galaxy”, Lorne Peterson explores his 30-year career at Industrial Light & Magic. Lorne will take you on a tour of dozens of projects he worked on: from the very beginning in 1975 when he was hired by George Lucas to build models for Star Wars, via E.T. the Extra-Terrestrial, Ghostbusters II, Back to the Future II, Jurassic Park and Star Trek: Generations to the Star Wars prequels, Pirates of the Caribbean and his Oscar winning work on Indiana Jones.

Thanks to many photos and video clips, this panel will give you a unique look at creating the impressive special effects of these films. There will also be ample opportunity to ask your questions to Lorne.

The panel “Sculpting a Galaxy” will take place in Starkiller Base (theatre 12). The full panel program can be found on this page.

Echo Base Charity Con 2019 will take place on Saturday, December 21 in Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht, the Netherlands. Buy your tickets here today!

Lorne Millennium Falcon

Lorne Peterson constructing the Millennium Falcon

[:]

A STAR WARS EVENT | 27 MEI 2023 | PATHE AMSTERDAM NOORD