De rebellen van de Rebel Legion krijgen een zware taak om alle bezoekers te beschermen, want ook in Amsterdam zal de 501st Legion weer te zien zijn. Leden van de Dutch Garrison zullen namelijk aanwezig zijn op Echo Base Charity Con 2023!

De Dutch Garrison is de Nederlandse tak van de 501st Legion, de wereldwijde Star Wars cosplayvereniging die zich richt op de outfits van de ‘bad guys’. Deze organisatie zet zich al jarenlang in voor goede doelen op allerlei evenementen en we zijn blij dat ze zich op Echo Base Charity Con gaan inzetten voor Make-A-Wish.

De 501st Legion is begonnen in 1997 met een kleine website. Nu, jaren later, is het uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met meer dan 4.000 leden. Al deze leden hebben een eigen kostuum van de ‘slechteriken’ uit Star Wars. Denk hierbij aan Darth Vader, Stormtroopers en Boba Fett. De 501st stelt hoge eisen aan deze kostuums waardoor deze bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Een overzicht van alle aanwezige Star Wars-fangroepen vind je hier terug.

Echo Base Charity Con vindt plaats op zaterdag 27 mei 2023 in Pathé Amsterdam Noord. Mis hét Star Wars-event van 2023 niet en koop vandaag nog hier jouw kaarten!

 

Dutch Garrison

A STAR WARS EVENT | 27 MEI 2023 | PATHE AMSTERDAM NOORD