Derek Arnold werd geboren in Canada. Als tiener begon hij met acteren en ging een opleiding volgen aan een theaterschool. In 2008 verhuisde hij naar Engeland om zijn droom waar te maken: acteren in theater en films. Toen in 2012 de Olympische Spelen werden gehouden in Londen werd Derek ingehuurd om mee te helpen met het bedienen van de pop van Voldemort (Harry Potter). Tijdens die klus leerde hij Brian Herring kennen, die op dat moment werkzaam was als puppeteer coordinator voor Star Wars: The Force Awakens.

Kort na deze klus begon Derek met een rol in de theaterproductie War Horse, waar hij één van de paarden uitbeeldde. Zijn werk aan deze productie leidde ertoe dat hij door Brian werd gevraagd om mee te komen werken aan Star Wars: The Force Awakens. Hierin speelde hij diverse personages, zoals de Resistance-piloot Vober Dand, Chancellor Villecham en de Luggabeast. Voor Rogue One: A Star Wars Story vervulde hij de rol van Rebellencommando Pao.

Ook in Star Wars: The Last Jedi zal Derek te zien zijn, maar de precieze details omtrent zijn rol(len) zijn helaas nog geheim!

Derek Arnold zal tijdens Echo Base Con vragen beantwoorden van de bezoekers en een signeersessie houden. Prijs handtekening: EUR 20.

 

Derek Arnold Pau Vober Dand

 

 …Terug naar de hoofdpagina