[:nl]Over twee dagen is het 4 mei, wat internationaal wordt gezien als de Star Wars-dag, beter bekend onder de leus ‘May The 4th Be With You’. In aanloop naar deze feestdag kondigen we vandaag alvast onze vierde gast aan voor Echo Base Charity Con: Industrial Light & Magic-veteraan en Oscarwinnaar Lorne Peterson!

Lorne Peterson werkte als modelmaker en hoofd van de model shop aan de eerste zes Star Wars films: A New Hope (1977), The Empire Strikes Back (1980), Return of the Jedi (1983), The Phantom Menace (1999), Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005). Daarnaast werkte hij ook aan de originele Disney-attractie Star Tours (1987), de Special Editions (1997) en de twee Ewok spin-off films Caravan of Courage (1984) en The Battle for Endor (1985).

Lorne werkte niet alleen achter de schermen. Zo is hij in A New Hope te zien als een Rebel Scout op de Massassi basis op Yavin 4 en had hij een cameo in de Podrace-scène in The Phantom Menace.

Tijdens zijn 34 jaar durende carrière bij ILM werkte hij ook aan vele andere filmklassiekers, zoals Ghostbusters, Back to the Future, Jurassic Park en Pirates of the Caribbean. Voor zijn bijdrage aan Indiana Jones and the Temple of Doom ontving hij een Oscar.

Kijk voor meer informatie over onze vierde gast op zijn Gasten pagina.

Echo Base Charity Con 2019 vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs. Koop vandaag nog hier jouw kaarten!

MASSASSI INTERCOM VOICE  
Stand-by alert. Death Star approaching. 
Estimated time to firing range, 
fifteen minutes.

[:en]In two days it will be May 4th, which is considered as the international Star Wars day, better known through its slogan ‘May The 4th Be With You‘. In anticipation to this festive day we are proud to announce our fourth guest today: Industrial Light & Magic veteran and Oscar winner Lorne Peterson!

Lorne Peterson worked as a model maker and head of the model shop on the first six Star Wars films: A New Hope (1977), The Empire Strikes Back (1980), Return of the Jedi (1983), The Phantom Menace (1999), Attack of the Clones (2002) and Revenge of the Sith (2005). He also worked on the original Disney ride Star Tours (1987), the Star Wars Special Editions (1997) and the two Ewok spin-off films Caravan of Courage (1984) and The Battle for Endor (1985).

Lorne not only worked behind the scenes. In A New Hope he can be seen as a Rebel Scout at the Massassi base on Yavin 4 and in The Phantom Menace he had a cameo in the Podrace scene.

During his 34-year career at ILM, he also worked on many other film classics, such as Ghostbusters, Back to the Future, Jurassic Park and Pirates of the Caribbean. For his contribution to Indiana Jones and the Temple of Doom he received an Oscar.

For more information about our fourth guest, please visit his Guest page.

Echo Base Charity Con 2019 will take place on Saturday, December 21st in Kinepolis Jaarbeurs. Get your tickets here today!

MASSASSI INTERCOM VOICE  
Stand-by alert. Death Star approaching. 
Estimated time to firing range, 
fifteen minutes.

[:]

A STAR WARS EVENT | 27 MEI 2023 | PATHE AMSTERDAM NOORD