EB VIP #04 – Lorne Peterson

Over twee dagen is het 4 mei, wat internationaal wordt gezien als de Star Wars-dag, beter bekend onder de leus ‘May The 4th Be With You’. In aanloop naar deze feestdag kondigen we vandaag alvast onze vierde gast aan voor Echo Base Charity Con: Industrial Light & Magic-veteraan en Oscarwinnaar Lorne Peterson!

Lorne Peterson werkte als modelmaker en hoofd van de model shop aan de eerste zes Star Wars films: A New Hope (1977), The Empire Strikes Back (1980), Return of the Jedi (1983), The Phantom Menace (1999), Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005). Daarnaast werkte hij ook aan de originele Disney-attractie Star Tours (1987), de Special Editions (1997) en de twee Ewok spin-off films Caravan of Courage (1984) en The Battle for Endor (1985).

Lorne werkte niet alleen achter de schermen. Zo is hij in A New Hope te zien als een Rebel Scout op de Massassi basis op Yavin 4 en had hij een cameo in de Podrace-scène in The Phantom Menace.

Tijdens zijn 34 jaar durende carrière bij ILM werkte hij ook aan vele andere filmklassiekers, zoals Ghostbusters, Back to the Future, Jurassic Park en Pirates of the Caribbean. Voor zijn bijdrage aan Indiana Jones and the Temple of Doom ontving hij een Oscar.

Kijk voor meer informatie over onze vierde gast op zijn Gasten pagina.

Echo Base Charity Con 2019 vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs. Koop vandaag nog hier jouw kaarten!

MASSASSI INTERCOM VOICE  
Stand-by alert. Death Star approaching. 
Estimated time to firing range, 
fifteen minutes.