Niels Frederiksen

[:nl]Het eerste panel dat we bekend kunnen maken voor Echo Base Charity Con 2019 is “Een dag uit het leven van een LEGO Star Wars-designer”. In dit panel vertelt de uit Denemarken afkomstige Niels M. Frederiksen over hoe zijn jongensdroom werkelijkheid werd toen hij in 2013 aan de slag ging als ontwerper bij LEGO. Sindsdien heeft hij maar liefst twintig Star Wars-sets ontworpen, waaronder Rey’s Speeder (75099), de Sandcrawler (75220) en de San Diego Comic-Con exclusive Sith Trooper (77901).

De LEGO Star Wars-designer neemt je mee naar wat er komt kijken bij het creëren van een LEGO Star Wars-set: met welke aspecten moet hij rekening houden bij het ontwikkelen van een set en welke leuke, spannende en verschillende uitdagingen komt hij tegen in zijn werk?

Tijdens deze presentatie krijg je een uitgebreide blik achter de schermen, tips voor LEGO-ontwerpers in spe en krijg je ook de gelegenheid jouw vragen te stellen.

Het panel zal plaatsvinden tijdens Echo Base Charity Con 2019 vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs. Koop vandaag nog hier jouw kaarten! Meer informatie over de panels vind je terug op onze ‘Panels en Films‘-pagina.

 

LEGO Star Wars sets

 

 [:en]The first panel we can announce for Echo Base Charity Con 2019 is “A day in the life of a LEGO Star Wars Designer” where Danish born Niels M. Frederiksen tells the story of how his lifelong dream became a reality when he joined LEGO in 2013 as a Star Wars designer. Since then, he has created no less than 20 Star Wars sets, including Rey’s Speeder (75099), the Sandcrawler (75220) and the San Diego Comic-Con exclusive Sith Trooper (77901).

During the panel, Niels will uncover the many different processes in the creation of a LEGO Star Wars set – the many different aspects a LEGO Designer has to keep in mind throughout the development of a set – but also the many fun, exciting and different challenges, tasks and experiences the job offers.

The presentation will you a unique look “behind the scenes”, tips for future LEGO designers and time for more casual chat and Q&A.

The panel will take place at Echo Base Charity Con 2019 on Saturday, December 21st in Kinepolis Jaarbeurs. Buy your tickets here today! More information about our panels can be found on our ‘Panels and Screenings‘ page.

 

 

 [:]