General Grievous - Matthew Wood

EB VIP #10 – Matthew Wood

Vandaag kondigen we onze tiende en laatste gast aan voor Echo Base Con. We zijn bijzonder verheugd dat niemand minder dan Matthew Wood op 21 december aanwezig zal zijn in Utrecht!

Matthew werkt al bijna 30 jaar bij Skywalker Sound waar hij vanaf de release van de Special Editions in 1997 heeft gewerkt aan alle elf Star Wars-films. Voor vier producties ontving hij een nominatie voor een Academy Award (Oscar), waaronder voor The Last Jedi en The Force Awakens.

Recent werkte hij als supervising sound editor aan het eerste seizoen van The Mandalorian op Disney+, The Rise of Skywalker en de animatieserie Star Wars: Resistance. Daarnaast deed hij ook de sound design voor de onlangs verschenen game Jedi: Fallen Order.

Matthew is ook actief als (stem)acteur. Zijn bekendste rollen zijn de stemmen van General Grievous in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith, podracer Ody Mandrell in Star Wars: Episode I: The Phantom Menace en de Battle Droids in diverse films en series, waaronder Star Wars: The Clone Wars. Vóór de camera was hij te zien als Bib Fortuna in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace.

Matthew Wood zal tijdens Echo Base Con vragen beantwoorden van bezoekers en een signeersessie houden.

Echo Base Charity Con 2019 vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Koop vandaag nog hier jouw kaarten!

 

GENERAL GRIEVOUS: "Your lightsabers will make a fine addition to my collection."

 

Matthew Wood als Bib Fortuna in Star Wars Episode I: The Phantom Menace
Matthew Wood als Bib Fortuna in Star Wars Episode I: The Phantom Menace

 

Matthew Wood bij Skywalker Sound
Matthew Wood bij Skywalker Sound