General Grievous - Matthew Wood

[:nl]Vandaag kondigen we onze tiende en laatste gast aan voor Echo Base Con. We zijn bijzonder verheugd dat niemand minder dan Matthew Wood op 21 december aanwezig zal zijn in Utrecht!

Matthew werkt al bijna 30 jaar bij Skywalker Sound waar hij vanaf de release van de Special Editions in 1997 heeft gewerkt aan alle elf Star Wars-films. Voor vier producties ontving hij een nominatie voor een Academy Award (Oscar), waaronder voor The Last Jedi en The Force Awakens.

Recent werkte hij als supervising sound editor aan het eerste seizoen van The Mandalorian op Disney+, The Rise of Skywalker en de animatieserie Star Wars: Resistance. Daarnaast deed hij ook de sound design voor de onlangs verschenen game Jedi: Fallen Order.

Matthew is ook actief als (stem)acteur. Zijn bekendste rollen zijn de stemmen van General Grievous in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith, podracer Ody Mandrell in Star Wars: Episode I: The Phantom Menace en de Battle Droids in diverse films en series, waaronder Star Wars: The Clone Wars. Vóór de camera was hij te zien als Bib Fortuna in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace.

Matthew Wood zal tijdens Echo Base Con vragen beantwoorden van bezoekers en een signeersessie houden.

Echo Base Charity Con 2019 vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Koop vandaag nog hier jouw kaarten!

 

GENERAL GRIEVOUS: "Your lightsabers will make a fine addition to my collection."

 

Matthew Wood als Bib Fortuna in Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Matthew Wood als Bib Fortuna in Star Wars Episode I: The Phantom Menace

 

Matthew Wood bij Skywalker Sound

Matthew Wood bij Skywalker Sound

[:en]Today we announce or tenth and final guest for Echo Base Con. We are thrilled to have him as our guest on December 21 in Utrecht. Welcome Matthew Wood!

Matthew has been working at legendary sound design company Skywalker Sound for almost 30 years, where he worked on all eleven Star Wars films starting with the release of the Star Wars: Special Edition in 1997. He received an Academy Award (Oscar) nomination for four productions, including The Last Jedi and The Force Awakens.

His most recent Star Wars work is as supervising sound editor for the first season of The Mandalorian, The Rise of Skywalker and the animated series Star Wars: Resistance. He also worked on the sound design of the recent game Star Wars Jedi: Fallen Order.

Matthew also works as a (voice) actor. His most famous voice roles are General Grievous in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith, podracer Ody Mandrell in Star Wars Episode I: The Phantom Menace and the Battle Droids in various films and shows such as Star Wars: The Clone Wars. In front of the camera, he performed Bib Fortuna in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace.

Matthew Wood will be answering questions of visitors and taking part in a signing session at Echo Base Con.

Echo Base Charity Con 2019 will take place on Saturday, December 21 in Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht, the Netherlands. Buy your tickets here today!

 

GENERAL GRIEVOUS: "Your lightsabers will make a fine addition to my collection."

 

Matthew Wood as Bib Fortuna in Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Matthew Wood as Bib Fortuna in Star Wars Episode I: The Phantom Menace

 

Matthew Wood at Skywalker Sound

Matthew Wood at Skywalker Sound

 [:]

A STAR WARS EVENT | 27 MEI 2023 | PATHE AMSTERDAM NOORD