Matthew Wood

Panel: “Creating the Sound of Star Wars”

Tijdens Echo Base Charity Con vinden er gedurende de dag tal van panels plaats. Eén daarvan is het panel “Creating the Sound of Star Wars”.

Sound designer en -editor Matthew Wood heeft in zijn al bijna 30 jaar durende carrière bij Skywalker Sound gewerkt aan alle Star Wars-producties sinds de Star Wars Special Edition, inclusief The Rise of Skywalker en The Mandalorian. Ook is hij in verschillende films te zien en te horen: zo voorzag hij General Grievous van z’n stem in Revenge of the Sith en was hij te zien als Bib Fortuna in The Phantom Menace.

In dit panel vertelt Matthew over hoe de geluiden van Star Wars tot stand komen, en wie weet… als je het vriendelijk vraagt doet hij misschien wel een live demonstratie van de stem van General Grievous!

Het panel “Creating the Sound of Star Wars” vindt plaats in Starkiller Base (zaal 12). Het volledige programma vind je op deze pagina.

Echo Base Charity Con 2019 vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Koop vandaag nog hier jouw kaarten!

Matthew Wood panel
Matthew Wood neemt een stem op voor Star Wars