Op de komende editie van Echo Base Con hebben we dit keer twee stages tot onze beschikking en dus twee keer zoveel content! Behalve diverse panels kun je ook dit keer een filmvertoning verwachten: voor de allereerste keer op het witte doek in Europa en GRATIS te bekijken voor bezoekers van Echo Base Con, presenteren we 5-25-77!

De film 5-25-77 (2022) is geschreven en geregisseerd door Patrick Read Johnson en geproduceerd door onder andere wijlen Gary Kurtz (één van onze gasten in 2003 en bekend als producent van Star Wars en The Empire Strikes Back). De film vertelt het verhaal van Pat Johnson die op jonge leeftijd door het zien van 2001: A Space Odyssey gefascineerd raakt door special effects films en zijn droom om het in Hollywood te maken najaagt. Daarbij belandt hij als aspirerende filmmaker achter de schermen bij Industrial Light + Magic die op dat moment volop bezig zijn met de special effects van een dan nog onbekende film genaamd Star Wars. De film neemt de kijkers mee op een nostalgische en hartverwarmende reis door de popcultuur van de jaren ’70 en biedt een uniek perspectief op de impact van Star Wars en de opkomst van de moderne blockbuster.

John Francis Daley in 5-25-77

 

Regisseur Patrick Read Johnson, die de film heeft gebaseerd op zijn eigen leven, zal de vertoning van de film inleiden met een videoboodschap. De vertoning is onderdeel van het reguliere programma van Echo Base Con, er is dus geen apart ticket voor de film nodig maar let op: de film is niet ondertiteld en vol is vol.

Regisseur Patrick Read Johnson en hoofdrolspeler John Francis Daley

 

Mis deze kans niet om getuige te zijn van een stukje filmgeschiedenis en een buitengewoon en hartverwarmend verhaal te ontdekken. Nog geen kaarten voor Echo Base Con 2023? Er zijn nog middagkaarten beschikbaar. Met deze kaarten heb je vanaf 14:00 toegang en kun je ook de vertoning van 5-25-77 meemaken. De laatste kaarten zijn nu hier te koop.

A STAR WARS EVENT | 27 MEI 2023 | PATHE AMSTERDAM NOORD