The Rocketeer

[:nl]Van begin af aan is Star Wars voor fans altijd een bron van inspiratie geweest voor het maken van eigen films. Bekende voorbeelden zijn Hardware Wars (Ernie Fosselius, 1978), TROOPS (Kevin Rubio, 1997), George Lucas in Love (Joe Nussbaum, 1999) en natuurlijk Remnants of the Order (Kees van Hattum, 2017) die te zien zal zijn op Echo Base Charity Con.

In 2012 maakte filmmaker Richard Raaphorst, bekend van de culthit Frankenstein’s Army (2013), de korte film The Rocketeer over de obsessieve zoektocht van hoofdpersoon Marc naar het ultieme collectors item: de rocket firing Boba Fett.

The Rocketeer ging in première tijdens het International Film Festival Rotterdam en zal tijdens Echo Base Charity Con te zien zijn in aanwezigheid van regisseur Richard Raaphorst, die na afloop van deze exclusieve vertoning vragen van bezoekers zal beantwoorden.

Kijk voor meer informatie over de panels en screenings op Echo Base Charity Con op https://www.echobasecon.nl/panels-en-screenings/.

 

The Rocketeer - filmbeeld 01

 

The Rocketeer - filmbeeld 02

 

The Rocketeer - filmbeeld 03[:en]From the very beginning, Star Wars has always been a source of inspiration for fans to create their own films, like Hardware Wars (Ernie Fosselius, 1978), TROOPS (Kevin Rubio, 1997), George Lucas in Love (Joe Nussbaum, 1999) and of course the new Dutch fan film Remnants of the Order (Kees van Hattum, 2017) that can be seen at Echo Base Charity Con.

Filmmaker Richard Raaphorst, now known worldwide from his cult hit Frankenstein’s Army (2013), created a short film in 2012 called The Rocketeer about Marc, a Star Wars collector on an obsessive quest to obtain the ultimate collector’s item: the rocket firing Boba Fett.

The Rocketeer was premiered at the International Film Festival Rotterdam and will be screened at Echo Base Charity Con with an exclusive appearance by director Richard Raaphorst, who will be available after the screening to answer questions from the audience.

You can find more information about the screening and panels at Echo Base Charity Con here: https://www.echobasecon.nl/en/panels-en-screenings/

 

The Rocketeer - filmbeeld 01

 

The Rocketeer - filmbeeld 02

 

The Rocketeer - filmbeeld 03[:de]Schon von Anfang an hat Star Wars Fans inspiriert ihre eigenen Filme zu machen. Bekannte Beispiele hierfür sind ‘Hardware Wars’ (Ernie Fosselius, 1978), ‘TROOPS’ (Kevin Rubio. 1997), ‘George Lucas in Love’ (Joe Nussbaum, 1999) und natürlich ‘Remnants of the Order’ (Kees van Hattum, 2017), der auf der Echo Base Charity Con zu sehen sein wird.

2012 machte Regisseur Richard Raaphorst, bekannt vom Kulthit ‘Frankenstein’s Army’ (2013), den Kurzfilm ‘The Rocketeer’. ‘The Rocketeer’ erzählt die Geschichte einer fanatischen Suche Marc’s, der Hauptperson des Films, nach dem ultimativen Sammelobjekt: Der Figur ‘rocket firing Boba Fett’. Der Film ging auf dem International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Premiere und wird auch auf der Echo Base Charity Con im Beisein von Regisseur Richard Raaphorst zu sehen sein. Raaphorst wird sich zudem nach dem Film noch Fragen aus dem Publikum stellen.

Mehr Informationen findet ihr hier: https://www.echobasecon.nl/de/panels-en-screenings/.

 

 

The Rocketeer - filmbeeld 01

 

The Rocketeer - filmbeeld 02

 

The Rocketeer - filmbeeld 03[:]