“General Solo, is your strike team assembled?”

Op Echo Base Con laten we het 40-jarig bestaan van Star Wars Episode VI: Return of the Jedi natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. General Crix Madine himself zal voor het eerst sinds 2002 weer in Nederland te gast zijn op een conventie: een hartelijk welkom aan acteur Dermot Crowley!

Dermot Crowley als General Madine in Return of the Jedi

 

Dermot Crowley (geboren op 19 maart 1947) is een Ierse toneel-, film- en televisieacteur die naast zijn rol als generaal Crix Madine in Star Wars Episode VI: Return of the Jedi waarschijnlijk het meest bekend is als DSU Martin Schenk in de veelgeprezen serie Luther tegenover Idris Elba, momenteel in Nederland te zien via streamingdienst HBO Max. Crowley speelt deze rol opnieuw in de film Luther: The Fallen Sun die vanaf 10 maart te zien is op Netflix.

Dermot Crowley en Idris Elba in Luther

 

Naast Return of the Jedi is Dermot in verschillende rollen op het witte doek te zien, zoals Lieutenant Kamp in de James Bond-film Octopussy (1983), Sgt. François Duval in Son of the Pink Panther (1993) en Lazar Kaganovich in de veelgeprezen politieke satire The Death of Stalin (2017).

Dermot Crowley met Steve Buscemi en Jeffrey Tambor in The Death of Stalin

 

Meer informatie over Dermot Crowley vind je op deze pagina.

Dermot Crowley zal tijdens Echo Base Con vragen beantwoorden van bezoekers en een signeersessie houden. Echo Base Charity Con 2023 vindt plaats op zaterdag 27 mei 2023 in Pathé Amsterdam Noord. Koop vandaag nog hier jouw kaarten!

A STAR WARS EVENT | 27 MEI 2023 | PATHE AMSTERDAM NOORD