Jake Lunt Davies werd geboren in Engeland en behaalde zijn bachelor voor Grafisch Vormgeven in 1993. Hij begon zijn professionele carrière in 1994 en werkte voornamelijk als storyboard artiest, ontwerper en illustrator op het gebied van advertenties. Ook regisseerde hij commercials voor commerciële merken en voor televisiezenders. Vanaf de jaren 2000 zette hij zijn eerste stappen op filmgebied en werkte hij in diverse hoedanigheden aan filmtitels zoals Charlie And The Chocolate Factory, 10 Cloverfield Lane en het nog te verschijnen Overlord.

Jake werkte door de jaren heen diverse keren met Neal Scanlan, maar hun carrières gingen elk een andere kant op. Dat veranderde in mei 2013 toen hij totaal onverwacht een telefoontje kreeg van Neal, die inmiddels het hoofd van de Creature Shop bij Lucasfilm was geworden, of hij geïnteresseerd was om aan de nieuwe Star Wars film – The Force Awakens – te werken. Daar hoefde hij niet lang over na te denken en binnen no-time was hij aangenomen. Voor deze film ontwierp hij onder meer BB-8 (gespeeld door Brian Herring), de speeder van Rey, Ello Asty (gespeeld door Paul Kasey), de Luggabeast en Vober Dand (gespeeld door Derek Arnold). Hij werkte ook aan Rogue One –  A Star Wars Story waarvoor hij onder meer Pao (Derek Arnold) en SE-2 (Brian Herring) ontwierp. Daarna volgde Star Wars: The Last Jedi waarvoor hij onder meer de Porgs heeft ontworpen. Inmiddels heeft hij zijn werkzaamheden afgerond voor Solo – A Star Wars Story en is hij momenteel aan het werk voor Star Wars: Episode IX.

Jake Lunt Davies zal tijdens Echo Base Charity Con deelnemen aan een signeersessie en een panel. Bekijk ook de Instagram account van Jake voor nog meer voorbeelden uit zijn portfolio.

 

 

 

 

 

 

 …Terug naar de hoofdpagina