“Good shot, Janson!”

Het is zeldzaam om een acteur te gast te hebben die in alle films van de Original Trilogy te zien is. We zijn daarom trots om aan te kondigen dat Denis Lawson aanwezig zal zijn op Echo Base Con 2023!

Denis Lawson speelde de rol van rebellenpiloot Wedge Antilles in Star Wars (1977), The Empire Strikes Back (1980) en Return of the Jedi (1983).

Denis Lawson in Star Wars

Daarnaast speelde Denis Lawson het personage nog meerdere malen, zoals in de laatste Star Wars-film The Rise of Skywalker (2019) en in de videogame  Star Wars: Squadrons (2020).

Denis Lawson in The Rise of Skywalker

Wedge is een geliefd personage dat behalve in de films ook verscheen in vele Star Wars boeken en comics. Maar in zijn rol inspireerde Lawson ook mensen, waaronder twee van zijn neefjes. De ene, Colin, werd een straaljagerpiloot in de Britse Royal Air Force… en de andere, Ewan, werd eind jaren ’90 gecast als Obi-Wan Kenobi in de Star Wars Prequels.

Denis Lawson in The Empire Strikes Back

Denis Lawson is tijdens Echo Base Con 2023 voor het eerst op een conventie in de Benelux te zien. Mis deze kans niet om hem te ontmoeten, verhalen van achter de schermen te horen en je persoonlijke memorabilia te laten signeren.

Meer informatie over Denis Lawson vind je op deze pagina.

Echo Base Charity Con 2023 vindt plaats op zaterdag 27 mei 2023 in Pathé Amsterdam Noord. Koop vandaag nog hier jouw kaarten!

Denis Lawson in Return of the Jedi

A STAR WARS EVENT | 27 MEI 2023 | PATHE AMSTERDAM NOORD